Sängynpääty osa I

Jonkin aikaa mielessä muhinut makuuhuoneen kasvojenkohotus sai tuulta alleen, kun löysin remontista jääneitä lautoja varastosta. Makkari on uusittu kokonaisuudessaan reilu vuosi sitten, kun muutimme tähän asuntoon, mutta jotain puuttui. Ja se jokin tuntui olevan jämäkämpi sänky. Sänky itsessään ostettiin myös tänne muutettaessa, joten sen uusintaan ei ollut tarvetta, mutta aloin kaivata siihen päätyä. Edelliseen asuntoon jäi sänky päätyineen ja nyt alkoi tuntua, että sänky ei tunnu sängyltä ilman päätyä. :) Mies innostui myös hankkeesta, joten apuja oli saatavilla. Itse sahailin laudoista tarvittavat kehykset ja mies haki sopivan palan levyä Puukeskuksesta.

Nikkarointi alkoi. Kuvista huomaa, että tätä projektia toteutettiin monessa paikassa; ensin pihalla, sitten parvekkeella, seuraavaksi siirrymme sisätiloihin, ettei valkoinen kangas likaannu. Mies valmisti kehikon ja tukevoitti sen levyllä, johon sitten laskelmieni ja mittausteni mukaisesti porasi reiät nappeja varten.

Seuraavaksi nidoin kolminkertaisen vanun levyn päälle. Ensi kertaa opettelin myös päällystämään nappeja. Eipä tuo kyllä hankalaa ollut, mukana tuli selkeät ohjeet, joiden mukaan oli helppoa (joskin hiukan tylsää…) valmistaa napit. 

Tällä hetkellä sängynpääty odottaa parvekkeella kangasta ja napitusta. Eli työntouhuun ja toivottavasti saan pian postata kuvia valmiista sängynpäädystä!