Bellen vaatekaappi DIY

Bellen%20kaappi-8.jpg

Joku saattoi sneak peek kuvasta taannoin arvatakin mitä tuleman pitää ja vihdoin täällä on valmista! :) Pieni mutta raskas projekti! :D Belle sai oman vaatekaapin.

Bellen%20kaappi-6.jpg

Idea syntyi kesäreissulla, kun näin espanjalaisessa Imaginarium- lelukaupassa (aivan ihana tuttavuus muuten, kannattaa käydä, mikäli liikkeeseen törmää ;)) ihanan nuken vaatekaapin. Sen verran oli kaapilla kokoa, että jätettiin se suosista liikkeeseen, mutta minkäs sille mahtaa, kun idea on syntynyt, niin millä siitä enää pääsee eroon?! ;)

Bellen%20kaappi-9.jpg

Kuvittelin, että tämä DIY on pikkujuttu, mutta kuinka väärässä olinkaan.

Bellen%20kaappi-3.jpg

Varsinaisen kaapin runko osoittautui jo aika ongelmalliseksi, sillä ajattelin, että hommasta tulee liian työläs, mikäli tehdään koko homma alusta lähtien. Ostin tarkoitukseen Ikean Förhöja seinäkaapin.

Bellen%20kaappi-2.jpg

Oviin meillä oli vaneria olemassa, joten ne piti vain leikata ja maalata. I:n toiveesta kaapista tehtiin mahdollisimman samanlainen kuin hänen oma vaatekaappinsa, joten takaseinän tapetoin samalla Pip Studion Early Bird- tapetilla.

Bellen%20kaappi-5.jpg

Ulkomailta tilaamilleni ja maalaamilleni minihenkareille sopivan tangon löytyminen tuotti hiukan päänvaivaa, kunnes keksin irroittaa normaalin henkarin ”housuosan” tangoksi, joka pätkäistiin sopivaan mittaan ja molempiin sivuseiniin porattiin sopivankokoinen reikä, johon tanko asetettiin (kiitos miehelle tarkasta työstä!).

Bellen%20kaappi-7.jpg

Saranat tuottivat oman vaivansa, ensimmäiset olivat liian pienet ja seuraavien mukana tulevat ruuvit liian isot… Lopulta kuitenkin sain ovet paikoilleen. Posliininupit ovat pienintä mallia, mitä löysin ja ovatkin juuri sopivan kokoiset. :) Verhot ompelin pallokankaasta ja ikkunoiden virkaa toimittavat paksusta kalvosta leikatut palat.

Bellen%20kaappi-1.jpg

Yllä vielä kuva tekovaiheesta. :)

Tulipa valmista ja nyt on kaapissa vielä tilaa parille uudelle asullekin eli tietää äidille ompeluhommia. ;)

Mikäli muuten joku on kiinnostunut, niin voisin myydä ylimääräiset henkarit eteenpäin, niitä on 6kpl ja ovat alkuperäisiä eli puunvärisiä. Kooltaan ovat juuri sopivia näiden Disney Animators Collectionin nukkejen vaatteille. :) Mikäli kiinnostuit henkareista, niin laita sähköpostia. 

Nyt jatketaan pihahommia, onneksi on hyvä sää siihen hommaan! :)