Avignon

Päivät 10.-12.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Oli haikeaa jättää Cassis ja rannikko taakse, kun suuntasimme moottoritietä kohti Avignonia. Maisema ja ilmapiiri sisämaassa oli aivan toisenlainen. Avignonissa ja sen lähistöllä riittää joka tapauksessa nähtävää ja tekemistä, joten kauan ei ehditty haikailemaan. ;)

Tällä kertaa majoituimme b&b:hen, jonka piharakennuksiin oli remontoitu mökkejä ja majoituimme yhteen niistä. Oli oikein mukavaa ja helppoa oleskelua taaperon kanssa omassa pikku tuvassa. Perheen koirat olivat heti taaperon kiinnostuksen kohteina ja niiden perässä teimmekin useita retkiä.

Yhden päivän vietimme Avignonin vanhaan kaupunkiin tutustuen. Ehkä kuuluisin Avignonin nähtävyyksistä Le Palais des Papes jäi meiltä suosista väliin rattaiden kanssa. Manduca (kantoreppu) on mukana ja taapero siellä viihtyy vaihtelevasti, mutta usein niin, että rattaat ovat se pääasiallinen kulkuväline. No, jäipä aikaa shoppailulle enemmän. ;)

Photobucket Pictures, Images and Photos

Avignonista

Photobucket Pictures, Images and Photos

Tuoreita vihanneksia

Seuraavana päivänä oli vuorossa kaksi kaunista vuoristokylää; Roussillon ja Gordes. Roussillon nousi omaksi suosikikseni tällä reissulla käydyistä vuoristokylistä. Se vain oli kerrassaan kaunis ja huimat näköalat omaava pikkukylä (voin vain kuvitella kuinka upeat näkymät laaksoon ovat laventelien kukkimisaikaan…). Reissumme kruunasivat paikallismarkkinat ja erinomainen lounas.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Roussillon

Photobucket Pictures, Images and Photos

Roussillon

Photobucket Pictures, Images and Photos

Tunnelmaa

Photobucket Pictures, Images and Photos

Markkinoilta

Myös Roussilonin lähettyvillä sijaitseva Gordes on kaunis vuoristokylä. Kylä on täynnä ihania pieniä sisustusliikkeitä ja olikin hankalaa poistua ilman autolastillista tuliaisia. :)

Photobucket Pictures, Images and Photos

Gordes

Photobucket Pictures, Images and Photos

Paikallinen kauppa

Tänään lähdimme ajoissa ajamaan kohti Aix-en-Provencea, jossa vietämme seuraavat kolme yötä. Matkalla poikkesimme Les Baux-de-Provenceen, jonne ajoimme mutkittelevaa pikkutietä jylhissä maisemissa. Kylä itsessään oli suloinen ja siellä myös oli sisustusputiikkeja toinen toisensa perään, mutta miinusta siitä, että yhtä poikkeusta lukuunottamatta asiakaspalvelu oli tylyä tai erittäin tylyä. Toki ainainen turistivirta voi kyllästyttää, mutta jos elanto tulee turisteista, niin… No, kaikesta huolimatta en voi kuin suositella poikkeamaan, jos näillä seuduilla liikkuu.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Les Baux-de-Provence