Nizza

Päivät 16.-19.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Lomapäivät hupenevat vauhdilla ja huomenna koittaa jo kotiinpaluu. Nizzan päivät ovat kuluneet melkein liian nopeasti rannalla ja kaupunkiin tutustuen. Hotelli on aivan mainiolla paikalla niin, että shoppailemaan pääsee, kun astuu ovesta ulos ja rantaan puolestaan on noin puoli kilometriä. Promenade des Anglaisia on tullut tallusteltua ja rannalla on keräilty kiviä ja ihmetelty meren kohinaa. Taapero hiukan (onneksi) pelkää aaltoja, joten rantaleikit ovat onnistuneet kivasti. Ei vissiin ole yllätys, että en ole osallistunut miehen ja neidin uintireissuille, kun vesi on jäätävää. ;) Sää puolestaan suosii edelleen ja vaikka tällekin päivälle luvattiin ”vain” +24c, niin taisi olla yksi kuumimmista päivistä, tai siltä ainakin tuntui.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Place Massena

Kukkamarkkinoilla (Cours Saleya) kävimme ensimmäisenä aamuna ja olimme jopa liian ajoissa, kun olimme lukeneet, että sinne kannattaa suunnata aikaisin. Kauniitä kukkia ja kasveja, sekä hedelmiä ja vihanneksia oli markkinoilla pääasiassa tarjolla. Myös satamassa ja vanhassa kaupungissa on tullut kierreltyä.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Kukkien lumoa kukkatorilla

Photobucket Pictures, Images and Photos

Torin herkkuja

Shoppailun houkutukset ovat tosiaan aika lähellä ja alkuillat ovat menneet kaupoissa kierrellessä vastapainona aamupäivän rannalla oleilulle. On myös tullut herkuteltua oikein urakalla, kun kotipuolesta ei näin ihania leivoksia löydy (ei ainakaan tähän hintaan). Kotona täytyykin palata ruotuun suuren repsahduksen jälkeen! :D

Photobucket Pictures, Images and Photos

”Maamerkki” La Negresco hotelli Promenade des Anglaisin varrella

Kokonaisuudessaan reissu on ollut hieno. Säät ovat suosineet ja paikat ovat olleet kiinnostavia. Suurin osa majoituspaikoista on ollut sellaisia, joihin voisi mennä uudelleenkin. Myös ruuat (ja ne herkut) ansaitsevat erityismaininnan. :) Tällainen autoreissu, jossa maisemat vaihtuvat 3 päivän välein on taaperon kanssa ollut myös raskas. Tuntuu myös kivalta palata kotiin ”helppoon” arkeen reissuelämän jälkeen (voi olla, että kadun tätä sateisessa ja kylmässä Suomen säässä…). Täytyy sanoa, että tämä matkustusaika oli mitä mainioin! Jos olisimme tulleet alkuperäisen suunnitelman mukaan heinäkuun puolivälissä tänne, niin turisteja olisi ollut aivan liikaa ja sääkin luultavasti tukala. Huomenna siis edessä kotiinpaluu ja tähän loppuu Provencen reissublogi, mukavaa, että olette jaksaneet seurata matkassamme! :)