Kalakeitto ja tuunaus

Meillä syötiin tänään kalakeittoa. Arvontapostauksessa oli toivottu arkiruokapostauksia ja tämä on meidän luottoherkkua, joten täytyy jakaa nopean kalakeiton ohje teidän kanssa. :) Tätä lohikeittoa maistelin alunperin ystävälläni H:lla, joten hänelle kunnia tästä ihanasta ohjeesta! <3

Koska arkisin ruoka täytyy valmistua nopeasti ja helposti, niin teen yleensä valmistelut kalakeittoa varten jo ajoissa. Kirjolohen palat olen pakastanut valmiiksi, ostan yleensä isomman palan, josta teen uunilohta ja osan pilkon pakkaseen kalakeittoa varten.

Aamulla pilkon kasvikset kattilaan odottamaan ja otan kalan sulamaan. Puistosta tms. tullessa laitan kattilan liedelle, näin keitto tuntuu valmistuvan vieläkin nopeammin ja helpommin. :)

Helppo lohikeitto


250g kirjolohta paloiteltuna

5 isohkoa perunaa

porkkana

pala purjoa

1 kpl Knorr Fond du Chef 

(itsellä kasvisversio, kala käy yhtä hyvin)

1 prk Crème Bonjour Cuisine sipulisekoitus

1 iso rkl Créme Fraichea

tillisilppua

Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja perunat kattilaan, laita vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Paloittele purjo. Keitä kasviksia niin, että alkavat hiukan pehmetä. Lisää kirjolohikuutiot, purjo ja fondi, keitä kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon Crème Bonjour ja Crème Fraiche, anna sulaa ja sekoittele välillä. Lisää päälle tuoretta tillisilppua ja nauti!

 Mitä muuten tykkäätte tästä väristä leikkimökin hyllykössä? :)

Täällä on kovasti tapahtunut, jopa niin paljon, että blogitauko venähti aiottua pitemmäksi, mutta kunhan taas tulee valmista, niin kuvia on tiedossa niin käsitöistä, tuunauksista kuin toivottavasti leikkimökistäkin (säät ei kyllä hyvää lupaa…). Yksi kolmipyöräinenkin tuolla nurkassa odottaa kokoajaa… 

Heipä hei ja palataan pian, mukavaa perjantaita kaikille! <3