Mustikkajuustoleivokset

Uudessa Koti ja Keittiö- lehdessä oli herkullinen ohje hiukan erilaisiin mustikkaleivoksiin. Testasin tätä yksi aamu ja ajattelin laittaa teille jakoon myös, on kokeilemisen arvoinen. Meillä tätä tullaan tekemään ihan varmasti toistekin.


Mustikkajuustoleivokset


150 g sulatettua voita

4 munaa

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl mustikoita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

tuorejuustoseos:

1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

1 muna

3/4 dl sokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit vaahdoksi. Soseuta mustikat. Kääntele mustikkasose ja keskenään sekoitetut jauhot munavaahtoon. Lisää voisula. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (25x35cm) vuokaan, tasoita pinta. Sekoita tuorejuustoseoksen aineet keskenään ja nostele pieniä nokareita taikinan päälle. Vedä veitsellä viivoja taikinan päälle, jotta syntyy marmorikuvio. Paista 175°:ssa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Aurinkoista viikonlopunodotusta!