Arkiruokaa: Sienicanellonit

Arkiruokaohjeita on toivottu aina silloin tällöin ja nytpä muistin napata kuvan yhdestä lempparistamme. Teen canellonit lähes poikkeuksetta jauheliha-sieni täytteellä ja jos voin valita, niin käytän siitakesieniä. Niissä on mukava mieto maku ja pieni kätevä koko. Onnistuu tämä herkkusienistäkin, mutta niitä pitää pieniä aika reilusti. Kanttarelleista tämä olisi aivan ihanaa… :)

Sienicanellonit


canelloniputkiloita

400g jauhelihaa

sipuli

100g siitakesieniä tms.

2-3 valkosipulinkynttä tai yksikyntinen valkosipuli

3 dl vettä

1 rkl fondia

2 rkl tomaattipyreetä

ripaus valkopippuria

n. 1 tl oreganoa

n. 1 tl basilikaa

100g juustoraastetta

pinnalle:

1 prk ruokakermaa

1 prk tomaattimurskaa

100g juustoraastetta

Ruskista jauheliha, kuullota sipulit ja sienet. Lisää joukkoon vesi ja fondi, kiehauta. Lisää tomaattipyree ja mausteet, sekoita. Lisää lopuksi juustoraaste.

Täytä canellonit ja asettele yhteen kerrokseen voideltuun uunivuokaan. Lisää lopuksi päälle ruokakerma, tomaattimurska ja juustoraaste. Paista 175°:ssa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.