Think outside the box

I:n huone on osoittautunut oikeaksi murheenkryyniksi sen jälkeen, kun raahasin sängyn sinne. Huone on laitettu kuntoon juuri ennen I:n syntymää ja silloin jo mietin valmiiksi tulevan sängyn paikan. Mutta ei. Ei niin ei. Olen istunut huoneen lattialla ja koittanut miettiä kaikki mahdolliset vaihtoehdot, että huoneesta saisi ei vain toimivan, vaan myös kivan ja leikkeihin innostavan.

Parvekkeen oven takana on pieni kulmaus, jossa tällä hetkellä leikkikeittiö ja pöytä. Kiva seinätarra jää nyt pimentoon.

Kuten huomaatte, kuvaa varten ei ole stailattu, vaan kaikki on juuri niin vinksin vonksin kuin ovat illalla jääneet. Ikean Expedit on osoittautunut käteväksi käytössä ja tästä en haluaisi luopua. I:n on helppoa valita esilläolevista leluista ja kirjoista itse haluamansa.

Tähän Ikean Malmiin ei erityisiä tunnesiteitä ole (heh heh), mutta onhan se vaatteiden säilytysmielessä ihan ehdoton. Käytännöllisempi olisi, jos sen vaihtaisi kolmelaatikkoiseen versioon.

Ja sänky sillä paikalla, jolle sitä olen kaavaillut jo ennen I:n syntymää.  Jotenkin se nyt vaan ei sovi tuohon. Ja olipa vaikeaa irrottautua siitä ajatuksesta, että sänky ei olisikaan tuolla paikalla! Perhoset on siinä odottaneet pientä nukkujaa yli kaksi vuotta. 

Pohdin kaikkia vaihtoehtoja, joissa sänky pysyisi tuolla seinustalla ainakin jossain määrin, mutta aina jää joko liian vähän leikkitilaa tai huoneesta tulee enemmänkin varastohuoneen tunnelma. Huone on siis hankalan muotoinen, tuossa sängyn jalkopäässä on patteri ja ikkuna, jonka jälkeen tulee vinoa seinää, jossa parvekkeen ovi ja pieni syvennys, jossa leikkikeittiö sijaitsee.

Vihdoin pohdin sängyn muuta sijoittelua ja alkoi selvitä sisustus. Kunhan ikkunaremppa saadaan ohi, niin meillä on kahden parvekeoven sijaan yksi ovi, joka aukeaa ulospäin. Silloin nykyisen leikkikeittiön paikalle jää juuri sopiva suojaisa tila sänkynurkkaukselle. :)

Muutoksesta tulee aika paljon isompi kuin olin ajatellut, koska seiniä täytyy pakkeloida ja maalata. Lisäksi seinätarrat saavat kyytiä, kun ovat väärillä paikoilla jne. 

Voitte arvata, että haluaisin päästä tuumasta toimeen, mutta pakko malttaa. Sänkyä ei voi laittaa tulevalle paikalleen ennen remonttia, että ovi aukeaa kunnolla. Onneksi voi alkaa maalata ja suunnitella uusia seinäkoristeita. :) Eikä tarvitse luopua huonekaluista. :D