Suklaabrowniet

Täällä on valmistauduttu vaatehuoneen tyhjennysurakkaan leipomalla. Nämä suklaabrowniet on aivan suussasulavia, kokeilin uutta reseptiä ja hiukan olin skeptinen tuosta kondensoidun maidon keittelystä (3 tuntia!), mutta on kyllä herkullisia. Vaiva kannatti. Nyt kun joku vielä tyhjentäisi tuon vaatehuoneen mun puolesta, vapaaehtoisia suklaabrowniepalkalla? :D


Suklaabrowniet

24–30 palaa 

200 g tummaa suklaata

250 g voita

2 rkl kaakaojauhetta

4 dl ruokosokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

4 kananmunaa

1 dl suolapähkinöitä

* Sulata paloiteltu suklaa ja voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. 

* Sekoita kaakao, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää kulhoon suklaa-voisula ja sekoita. Lisää kananmunat. Sekoita hyvin. 

* Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (korkeintaan 20 x 30 cm). Ripottele pinnalle suolapähkinät

Paista suklaabrownieita uunin keskitasolla 150 asteessa 55–60 minuuttia. Anna jäähtyä.

* Leikkaa levy noin 3–4 x 3–4 sentin kokoisiksi paloiksi.

Lisäksi pinnalle:

Keitä avaamatonta kondensoitua maitotiivistettä kattilassa kiehuvassa vedessä 3-4 tuntia. Lusikoi purkkiin muodostunutta toffeekinuskia brownieiden päälle. Makuelämys on täydellinen, kun ripottelet pinnalle vielä sormisuolaa.

Ohje alkuperäisenä on täällä (Kotivinkki): klik

Ihanan aurinkoinen lauantai tänään, mukavaa viikonlopun jatkoa!