Taivaallinen herkku!

 Testasin sunnuntaina (kiitos myös loistaville avustajilleni! <3) reseptiä, jonka nappasin kauppareissulla mukaani. Oon aina ollut heikkona kaikkeen, missä on raparperiä ja tästä reseptistä tuli kertaheitolla mun suosikki. Ehdottomasti parasta raparperipiirakkaa, mitä olen koskaan syönyt. 

Mikäli pakasteessa on raparperin rippeitä, niin suosittelen uhraamaan ne tähän kokeiluun, et tule pettymään! :)

Raparperipiirakka

pohja:

150g voita

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, jätä pieni osa taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi.

täyte:

n. 400g raparperia

1 prk (200g) raparperi-mansikkarahkaa (Arla)

1 dl sokeria 

2 munaa

1 tl vaniljasokeria

Laita raparperit vuokaan. Sekoita muut aineet keskenään ja kaada raparperien päälle. Laita pinnalle vielä taikinanokareita. Paista  175°:ssa noin 30 minuuttia.

Tämä ei olisi välttämättä kaivannut vaahtoutuvaa vaniljaa, mutta täytyy sanoa, että se kruunasi tämän herkullisen piirakan. Nam! 

Oi, siihen meni viimeiset raparperit (ja oli kyllä sen arvoista), nyt täytyy mennä äidin ja anopin kätköille, sillä tätä on kyllä saatava lisää ennen kesää! :D

Onko nyt tarpeeksi hehkutettu, että varmasti kaikki kokeilette tätä reseptiä? :D 

Niin ja tämä oli siis Arlan resepti. ;)

Herkullista tiistaita!