Granada ja La Alhambra

image.jpg

Huomasin, että kameralta valitsemani Granadan kuvat liittyvät kaikki La Alhambraan, joten sitä siis! :)

image.jpg

Kolme yötä Granadassa on takana ja tänään suuntaamme nokan kohti rantaa ja Almeriaa. Granada on suurempi kaupunki kuin muistin (toki edellisestä käynnistä on aikaa 15 vuotta), näkemistä ja tekemistä riitti sopivasti tälle visiitille.

image.jpg

Hotelliltamme on näkymät La Alhambraan ja vaikka matkaa ei linnuntietä pitkälti olekaan, niin parilla bussilla sinne suuntasimme. Lippujen hankinta oli suorastaan työn ja tuskan takana siitäkin huolimatta, että olin ostanut ne ennakkoon (ticketmaster). Liput oli tarkoitus tulostaa normaalista käteisautomaatista, mutta jostain syystä se ei onnistunut. Teimme ylimääräisen reissun La Alhambraan lippuja noutamaan, mutta ei mennyt sekään ihan niinkuin Strömsössa, nimittäin keskustan katuja ei saa ajaa kuin bussit ja taksit… No, liput lopulta saatiin ja itse käynti sujui sitten jo hienosti. ;)

image.jpg

La Alhambran vierailuun täytyy varata aika ennakkoon ja itse linnassa saa viipyä tunnin, puutarhoissa saa kierrellä aamu- tai iltapäivän. Olihan tuo upea kokemus uudelleenkin, vaikka osan huomiosta vei kyllä suihkulähteistä ja altaista hiukan turhan kiinnostunut I. :D

image.jpg

Reissun alkuosa on sujunut mukavasti ja lähes kommelluksitta. Ainoastaan hukkaamani aurinkolasit (tällä kertaa omani, jotka juuri vasta sain…), ovat harmittaneet.

image.jpg

Lämpöä ja aurinkoa piisaa, parhaimmillaan lämpötila on ollut +37 astetta ja se on ehkä hiukan liikaakin kaupungissa, mukavaa siis päästä rannalle viilentymään. 

Vietän nimppareitani tänään ja taidan syödä sen kunniaksi ison jätskin! :) Mukavaa sunnuntaita! <3