Nyt niitä saa…

omppu-3.jpg

Omput alkaa olla parhaimmillaan ja me käytiinkin sateisena lauantaina poimimassa omppuja itselle ja vähän muillekin. :)

omppu-2.jpg

Parit omenakaurapaistokset on meillä jo naposteltu ja siitä sainkin idean testata erilaista omppupiirakkaa. Voi kyllä olla, että tällaiseen on ihan valmiskin ohje olemassa, mutta kun saan jotain päähäni, niin toteutus voi edetä hyvinkin nopeasti. Tällä kertaa en siis lähtenyt ohjetta etsimään, vaan tein oman inspiksen mukaan. :D

omppu-1.jpg

Kauraomenapiirakka

Muropohja

100g voita

0,5dl sokeria

1 muna

2,5dl vehnäjauhoja

0,5tl leivinjauhetta

 

Täyte

7-10kpl omenoita 

1tl kanelia

2rkl sokeria

 

Päällinen

3dl kaurahiutaleita

0,5dl sokeria

1tl kanelia

50g sulatettua voita

omppu-2-2.jpg

Kuori ja pilko omenat, laita paistinpannulle noin 30g voita ja paista omppupaloja miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät hiukan. Lisää joukkoon kaneli ja sokeri, kääntele niin, että omput ovat vaaleanruskeita.

Sillä aikaa, kun omput ovat paistumassa tee murotaikina; vatkaa vaahdoksi voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja sekoita jauhot keskenään, lisää joukkoon. Laita valmis taikina hetkeksi jääkaappiin.

Sulata päälliseen tuleva voi ja mittaa muut aineet kulhoon, sekoita joukkoon sulatettu voi.

Levitä taikina piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille, lisää päälle omppulohkot ja päällinen. Paista 175°:ssa uunista riippuen 20-30 minuuttia. Piirakka saa jäädä aika kosteaksi. 

Tarjoillaan vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa. Nam!

 

Herkullista tiistaita! <3