Valokuvahaaste

Sain Paras valokuva – valokuvahaasteen yhdestä lemppariblogistani, Lilla Tirlittanin Katjalta, kiitos Katja!

Itse olen blogannut reilut kaksi vuotta ja valokuvannut vain hiukan pitempään. Alun kamppailujen aikaan en olisi koskaan voinut kuvitella kuinka tärkeä ja rakas harrastus valokuvauksesta vielä tulisi. Aluksi en ymmärtänyt kamerasta mitään, onneksi mies ”pakotti” heti alkuun ottamaan kuvat RAW-muodossa, jolloin jouduin pakon edessä opettelemaan samalla myös kuvankäsittelyä.

Mitä enemmän kuvia ottaa, sen kriittisemmäksi tulee. Kuvaan päivittäin ja huonoina päivinä tuntuu, että yksikään ottamistani kuvista ei ole kyllin hyvä julkaistavaksi. Silloin yleensä purren hammasta ja aloitan alusta – ja usein otan ne parhaimmat kuvat, koska joudun tosissani laittamaan ajatusta kuvaamiseen. :) Useimmiten kuitenkin nautin kuvaamisesta, eikä se tunnu vailloiselta ollenkaan.

Kuvat tähän haasteeseen valitsin puhtaan visuaalisesti, nämä eivät välttämättä teknisesti ole parhaita kuviani, mutta näitä jaksaisin itse katsella uudelleenkin. ;)

Mutta itse haasteen pariin, tässä haasteen säännöt:

LATAA POSTAUKSEEN OMA, PARAS VALOKUVASI, VASTAA VIITEEN KYSYMYKSEEN JA LAITA HAASTE ETEENPÄIN

vati%20ja%20maljakko-1.jpg

1. Kumpi on sinulle tärkeämpää blogeissa, kuvat vai teksti?

Itselleni tärkeämpää ovat kuvat. Blogit, joiden kuvat sykähdyttävät tai ovat omaperäisiä päätyvät heti lukulistalleni. Toki käyn joissain blogeissa ihan puhtaasti lukemassa kuulumisiakin ja tietysti parasta ovat blogit, joissa upeiden kuvien vastapainona on sopivasti tekstiä.

2. Nimeä viisi kotimaista blogia, joiden kuvamaailma puhuttelee sinua?

Lilla Tirlittan, josta tämän haasteen sainkin on jatkuva inspiraation lähde ja kuvat tässä blogissa ovat omaa luokkaansa.

Aamu Omenatarhassa, AnnaW:n kuvaustyyli on tunnistettavan omaleimainen ja tämän blogin kuvat täytyy usein rullailla uudelleen näkyviin.

​Living with Lilla ja Pikku, Veeran kuvat ovat koukuttaneet siitä lähtien, kun tähän kauniiseen blogiin osuin ensi kertaa.

 Uusi Kuu, Emilian blogissa ​kuvataan monipuolisesti niin sisustusta, vaatetusta kuin arkeakin ja kuvissa on aina joku kiva juju, vaaleat ja seesteiset kuvat ihastuttavat.

Pieni Lintu, tässä blogissa kauniit kuvat ovat pääosassa.

image.jpg

3. Voiko yhdessä postauksessa olla liikaa kuvia?

​Itse tykkään, että kuvia on paljon, mutta toki, jos lähes sama kuva toistuu postauksessa, niin kuvia on luultavasti liikaa.

4. Millä kikka-kolmosella ajattelit pärjätä pimeän talven yli?

Voi, sen kun tietäisi! ;) Itse koitan kuvata siihen aikaan, kun päivänvaloa on eniten saatavilla, mutta sen kummempia kikkoja minulla ei ole tarjota. Pimeimmäksi ajaksi täytyy kaivaa esiin jalusta ja salama.

vadelma-1.jpg

5. Millä sinä kuvaat?

Kuvaan Canon EOS 5D Mark II:lla. Putki on lähes aina Canon 24-70 2.8 L ihan laiskuuttani, koska tämä on hyvä yleislinssi. ;) Lisäksi löytyy Canon 70-200 4.0 L, jolla kuvaan harvemmin. Salama on Canon 480 EX II.

Haasteen laitan eteenpäin Aamu Omenatarhassa AnnaW:lle, Living with Lilla & Pikku Veeralle, Uuden Kuun Emilialle ja Pieni Lintu- blogiin.