Kylpyhuonesuunnitelmia

Sain muistinvirkistystä ja pääsemme kurkkaamaan kylppärien suunnitteluun. Tulevaan kotiin tulee kaksi kylppäriä, alakerrassa heti sisääntulon tuntumassa on kylppäri, jossa sijaitsee myös kodinhoitotila. Yläkerran isommasta kylppäristä löytyy myös sauna. Halusimme saman ilmeen molempiin kylppäreihin, joten keräsin yhteen kollaasiin valintojamme. Muutospohjakuvia minulla ei vielä(kään) ole, voisin koittaa jonkinlaista pohjaa piirrellä, kunhan ehdin.

Kollaasin kuvista tuo allaskuva on ideakuva, sillä en löytänyt juuri meille tulevaa allasta, mutta saatte ideasta kiinni. Eli molempiin kylppäreihin tulee tason päälle asennettavat altaat. Kulmikkuus tuo vaihtelua edellisiin altaisiimme ja tykkäsin heti tuosta vähäeleisyydestä. Yläkertaan tulee kuvan suihkusetti (Ronda Mora MMIX) ja alakertaan samaa tyyliä ilman sadesuihkua. Yläkertaan valittiin pyyhekuivain eli kuvan pitkä malli (Svedbergs Zaga). Tähän malliin päädyimme sijoitteluteknisistä syistä. Mikäli olisimme päätyneet perinteisempään leveään malliin, se olisi jouduttu asentamaan ihan hassuun paikkaan ja olisi siinä tapauksessa jäänyt kokonaan pois. Täytyy myöntää, että ihastuin kyllä tämän kuivaimen yksinkertaiseen muotokieleen ja hetken jopa pohdimme mustaa kuivainta, jonka tästä mallista saa myös.

Peileiksi molempiin kylpyhuoneisiin tulee kuvan valopeili sivuvaloilla. Vielä pohdin, että yläkertaan mahtuisi hyvin tuo leveämpi malli tästä peilistä (perusleveä 60cm ja leveämpi 90cm), sillä yläkaapit jäävät näillä näkymin pois. Hanaksi valitsimme jo edellisestä kodista tutun ja tykätyn Hansgrohen Talis S2:n.

Laatat valitsimme sillä ajatuksella, että tummat, mahdollisimman paljon kivea muistuttavat lattiat ja valkoiset kiiltävät seinät. Lattialaataksi valikoitui Sandstone antrasiitti 10x10cm (Pukkila), tämä laatta on kuvassa alhaalla vasemmalla. Seinälaatta puolestaan on Option glossy white 20x40cm (Värisilmän mallistosta), tämä löytyy kollaasista lattialaatan päältä. Molempiin kylppäreihin tulee tehosteseinät. Alakerrassa tehosteseinää on koko takaseinä, yläkerrassa suihkunurkkauksen kaksi seinää muodostavat tehosteseinän, jolloin perusilme kylppäriin astuttaessa on kuitenkin vaalea, yllätys piilee suihkuun mentäessä. ;) Tätä selkiyttäisi varmasti pohjakuva, joten koitan tosiaan väkertää jossain välissä sellaiset. Laatta tehosteseinissä on samaa Sandstone antrasiittia kuin lattiassa, mutta kokoa tällä laatalla on 30x60cm.

Kattoon tulee valkoinen paneeli. Vielä on sen sijaan valitsematta pyyhekoukut tai -telineet, wc-paperi telineet, eikä vähäisimpänä kylpyhuoneen kalusteet ja tasot. Valinnat jatkuvat ensi viikolla, josko vihdoin saataisiin keittiökin siihen malliin, että voisin olla tyytyväinen… Täytyy nyt luottaa siihen, että hiljaa hyvä tulee, vaikka tekisikin mieli saada jo valmista (ainakin suunnitelmien osalta). :)