Kauniita unia

Uuden kodin makkari on kovasti pohdinnassa. Olen tykännyt DIY sängynpäädystämme ja se tulee uuteenkin kotiin, mutta olen hiukan pohtinut sen uudelleen päällystämistä. Mikäli päällystän päädyn uudelleen, haluan siihen lisää rouheutta, väriksi tulee joko valkoinen tai harmaa. Tästä päästään toiseen pohdintaan, nimittäin tulevaan makkarin seinän väriin. Kovasti olen halunnut päästä testaamaan Kalklitir maalia ja mikäs sen sopivampi kohde kuin makuuhuoneen seinä. Sängynpäädyn väri vaikuttaa kuitenkin tulevan seinän väriin, sillä haluan makuuhuoneeseen valkoisen tunnelman. Mikäli päädyn harmaaseen sängynpäätyyn täytyy seinät jättää valkoisiksi, sillä pääty tuo tarpeeksi sävyä huoneeseen. Mikäli pääty jää entiselleen tai vaihtuu toiseen valkoiseen päälliseen voisi harkita yhteen seinään tehosteväriä.

Sisustusliike HomeNordin sivuilta löysin puolestaan värikartan, josta löytyy kauniita Kalklitir sävyjä. Näistä sävyistä voisin hyvin ottaa esimerkiksi San Saccariaa tai Lute Primoa makkarin tehosteseinään. 

Pohdinnat jatkuvat sängynpäädyn ja tehosteseinään osalta vielä. Vaikka olisi mukavaa päästä tähän ”mukavampaan” vaiheeseen, tuottaa makkarin vaatekaappi tällä hetkellä sen verran päänvaivaa, että ehkä on syytä hoitaa sen sijoitus ja suunnittelu ennen sisusteluun ryhtymistä.

En voinut olla tekemättä kuitenkin jotain unien parantamiseksi, kun huomasin Ikeassa sijauspatjojen olevan mukavassa alessa. Vanha sijauspatjamme oli peräti seitsemän vuoden takaa, joten uuden hankinta oli jo hetken ollut enemmän kuin tarpeellinen. Aiempi oli myös Ikeasta ja hyväksi todettu, joten uskalsin testaamatta käydä noutamassa uuden jo aikansa palvelleen tilalle. Totuuden nimissä on myönnettävä, että olen hankkimani sijauspatjan siis testannut, siitä vain on aikaa vuodenpäivät eli ihan sokkona en sentään valintaa tehnyt. Sijauspatjat ovat puoleen hintaan vielä tämän päivän, mikäli sattuu olemaan tarvetta sellaiselle. Omaani en voi kuin suositella lämpimästi. :)