Kaupungin vilskeessä

Heipat pitkästä aikaa! Barcelona ei jättänyt paljon luppoaikaa ja iltaisin olin niin väsynyt, etten koneelle edes koittanut, joten nyt vasta pari kuvaa ja kuulumisia meidän Barcelonan päivistä.

Hotelli oli miehen valitsema Europark ja valinta osui kyllä nappiin, tykkäsin hotellista paljon, väritys oli sopivan rauhallinen, vaikka huone itsessään oli erittäin tumma. Heti alkajaisiksi saimme paremman huoneen kuin minkä olimme varanneet ja vaikka ikkunat ja parveke olivat vilkkaalle kadulle, oli huoneessa täysin hiljaista. En ole koskaan istunut Panton tuolissa, vaikka se on ulkonäöltään aina kiehtonutkin. Voitte arvata, että innostuin tästä aikalailla! Lisäksi huonetta valaisi kolme Tolomeon Artemidea ja innostuin entisestään. :D

Katolla sijaitsi pieni uima-allas, josta oli hurjat näkymät alas tielle ja vastapäisille taloille. Hotellilta oli sopiva kävelymatka shoppailukaduille ja La Ramblalle. Jalat saivat aika kyytiä, vaikka lisäksi testasimme turistibusseja ja paikallisia takseja.

Täytyy myöntää, että emme paljon suunnitelleet ennakkoon missä haluamme käydä. Olemme Barcelonassa käyneet miehen kanssa joskus nuoruudessa ja silloin  tuli jokunen nähtävyys kurkattua. Niinpä esim. Sagrada Familia päätettiin jättää suosista käymättä sisällä, sillä arvelin, että neiti viihtyisi siellä viitisen minuuttia. Sentään kävimme kurkkaamassa onko rakennustyö edistynyt sitten viime visiitin, eipä tainnut juuri olla…

Aiemmalla kerralla meillä jäi jostain syystä näkemättä Gaudin muut rakennukset, joten Casa Batlló ja Palau Güell käytiin nyt katsastamassa saman tien. Parc Güell täytynee käydä katsomassa, kunhan loppulomasta palaamme vielä Barcelonaan.

Ihan pelkkää nähtävyyksien katselua ei sentään Barcelonakaan ollut, vaan poikkesimme mm. L’Aquanariumissa, joka oli pieni pettymys Lissabonin vastaavan jälkeen. Neiti sentään tykkäsi ja erityisesti pomppupaikasta ulkopuolella… Lisäksi vierestä löytyy iso ostoskeskus, jossa Starbucksin mansikka frappuccino viimeistään piristi jatkamaan matkaa. :) Koska neiti oli puhunut jo pitkään Disney kaupasta ja kaverista Bellelle (klik), teimme reissun toiseen suuntaan kaupunkia yhtälailla hienoon ostoskeskukseen. Neiti sai kuin saikin Meridansa ja omilla rahoilla maksettu ostos jaksoi puhututtaa kovasti.  

Vaikka Montjuïcin kukkulalta kehoitetaan monessa turistioppaassa aloittamaan Barcelonan kierros, oli se meillä tällä erää viimeisenä kohteena. Eikä paha niinkään päin, maisemat olivat aivan upeat. Ylöspäin matka taittui taksilla ja alas uskaltauduimme köysiradalla.

Palailen lomakuulumisten kera taas sopivassa välissä, instan puolelta löytyy kuulumisia tiuhempaan. ;)

Helteistä viikon alkua! <3