Parannusta kuiva-ainekaappiin

Tämä homma on odottanut tekijäänsä jo pari kuukautta. Silloin sattui niin, että leivoin sitruunapiirakkaa, johon tulee täytteeksi sitruunakiisseliä ja päälle marenkia. Sattumalta kuitenkin sekoitin tomusokerin ja perunajauhon toisiinsa ja laitoin kiisseliin tomusokeria ja ihmettelin, kun kiisseli ei suurustu. Marenki puolestaan maistui pelastusyrityksistä huolimatta pingispalloilta – olin laittanut siihen perunajauhoja… 

Olen säilyttänyt kuiva-aineita lasipurkeissa siitä lähtien, kun olen asunut omillani, eikä niissä ole koskaan ollut mitään merkintöjä. Tämä sattumus oli ensimmäinen laatuaan, mutta kuten kaikki sitruunapiirakan ystävät tietävät, sen valmistuksessa on aika iso homma, joten en halunnut ottaa sitä riskiä, että sama sattuu uudelleen. ;)

Löysin liitutaulutarroja Clas Ohlsonilta, mutta liitutaulutussia ei löytynyt mistään. Etsiskelin sitä aikani, kunnes muistin, että Granitissa olen niihin törmännyt aiemmin. Vihdoin sain tämän tuunauksen siis toteutettua loppuun asti. Nyt en voi ainakaan syyttää vaihtuneita valmistusaineita epäonnistuneista leivonnaisista. ;)

Nämä tarrat ovat helposti irrotettavissa ja uudelleen liimattavissa, joten purkit pääsevät pesuun aina tyhjennyttyään, kuten aiemminkin. Kirjoituksen pystyy puolestaan poistamaan helposti vedellä. Vaikuttaisi toimivalta ratkaisulta.