Kesäterassia

Meidän terassilta ei juuri ole vielä kuvia näkynytkään, viikko sitten laitoin sen kesäkuntoon, kun säät alkoivat olla hiukan suotuisammat. Terassilla pääosassa on ns. moduulisohva, joka on kaksi tuoliosaa yhdistettyinä rahiosaan. Rahiosaa voi myös käyttää pöytänä, mutta meille ostin pienemmän tarjotinpöydän, jotta sohvalla voi oikein loikoillakin.

 

Pari puutakin ehdittiin istuttaa isoihin ruukkuihin ja kesäkukkiakin on ihasteltu jo kuukauden päivät, hyvin ovat kestäneet sään vaihteluja. Ruukut hankittiin nyt tänne uutena, vaikka vanhojakin olisi ollut, koska halusin yhtenäisen ilmeen terassille. Terassia lukuunottamatta piha onkin metsikköä, joka on täynnä mustikan varpuja eli tämä meidän istutusosuus on nykyisin ruukkutarhan muodossa. :)

Tässä hiukan pohdiskelen tuon vaaleanvihreän(!) päätyseinän maalaamista joko valkoiseksi tai sitten samalla tummanharmaalla kuin palkit on maalattu. Tästä täytyy vielä keskustella miehen kanssa ja joka tapauksessa homma jäisi loman lopulle tai jopa seuraavaan kesään, joskin jos saan vihreää valoa, niin tuskin jaksan itse vuotta odotella asian kanssa.

Lisäksi haluan käsitellä terassilaudat, jotka ovat nyt ihan naturellit. Tähän ainoa mahdollinen väri, mitä voin kuvitella on harmaa. Terassin käsittely olisi mukava saada tämän kesän aikana tehtyä, joskin vaatii tuo hiukan lihasvoimaa nyt, kun terassi on täynnä isoja ja painavia ruukkuja.

Pitkiin suorakaiteen muotoisiin ruukkuihin laitoin tähtisilmää ja murattia. Löytyypä terassilta vielä orvokkia ja lumihiutalettakin, kaikki tietenkin valkoisina. :D

Tänä vuonna korennot pääsivät ulkoilemaan, jotenkin en nyt kaivannut sisälle pörriäisiä. Kaikki tekstiilit ja tuikut löytyivätkin omasta takaa jo ennestään.

Meillä vietetään tänään kaverisynttäreitä ja viikonloppuna juhlat jatkuvat sukulaisten kanssa. Neiti täytti eilen jo viisi vuotta ja pieni haikeus meinaa väkisinkin iskeä aina näin synttäreiden aikaan. Onneksi valmistelut pitävät kiireisenä, joten ei ehdi murehtimaan ajan kulua. Toki piti ottaa vielä vähän ylimääräistäkin pientä maalausprojektia tähän kaiken kiireen keskelle… No, pian otetaan sitten rennommin. Ja synttäreistä on toki tulossa postausta, kunhan ehdin. Näistä kiireistä johtuen on kommentoinnitkin taas kommentteihinne jääneet junnaamaan, mutta palaan niihin niin pian kuin mahdollista.