Torkkupeite

Uskotteko, jos kerron, että meiltä löytyy yksi ainoa torkkupeite? Itsekin olen asiaa hieman ihmetellyt tässä kuluvana vuotena. Toisaalta, ne jotka tietävät, että meiltä löytyy pussilakanoita kolmet ja pyyhekertoja samoin, eivät ehkä ole niin kovin ihmeissään torkkupeittojen puutteesta.

Jo keväällä mieleen hiipi ajatus torkkupeitteestä, mutta niin vain unohtui kesän tultua koko juttu. Nyt syksyn kynnyksellä (ja kauniiden torkkujen ponnahdellessa joka suunnalta verkkokalvolle) tuo puute taas palasi mieleeni. Tein pienen kierroksen suosikkinettikauppojen tarjontaan ja kyllähän sieltä oikein mainioita vaihtoehtoja löytyikin.

Tumman harmaa kaunis torkkupeite vasemmalla ylhäällä löytyy Elloksen syksystä. Tätä samaista on myös tarjolla sinapinkeltaisena, johon oitis ihastuinkin. Ainoa (itselleni suuri) miinus on materiaali, joka on pääosin akryyli. 

Sinapinkeltainen ja toinen tumman harmaa eläväpintainen torkku kollaasissa on H&M Homen ja nämä pyörivät silmissä jo keväällä. Näissäkin valitettavasti on sama miinuspuoli kuin edellisessä, nimittäin materiaali. Vierastan todenteolla kaikkea akryylista valmistettua sen lyhytikäisyyden vuoksi. Tai kaippa nuo yhtä pitkäikäisiä ovat kuin puuvillaiset tai villaiset lajitoverinsa, mutta ulkonäkö menee aika pian epäsiistiksi.

Siispä ainoat meille todelliset vaihtoehdot löytyvät kollaasin vaaleammista torkuista. Keskellä on ihanan eläväinen luonnonvalkoinen torkkupeite H&M Homelta. Tässä ihanan rouheassa torkussa on kyllä sitä jotain, vaikka ei ihan olekaan se, mitä lähdin hakemaan.

Myös valkoinen Annon Helmi torkkupeite voisi olla aika ihana vaihtoehto. Tämä torkku on täyttä puuvillaa ja väreissäkin on monta eri vaihtoehtoa, joista tumma harmaakin voisi olla näin syksyä kohti oiva valinta.

Tässäpä sitä pohdittavaa sitten riittääkin. Jotain pehmeää ja lämpöistä kuitenkin tekisi mieli syksyksi. Löysitkö sinä omaa suosikkiasi syksyn torkkupeitteistä tai osaatko vinkata tähän kategoriaan jotain muuta kivaa vaihtoehtoa?

Lämpöistä tiistaita! <3