Mehevä porkkanakakku

porkkanakakku

Jotkut asiat vain kuuluvat syksyyn ja yksi niistä on porkkanakakku. Kyllähän tätä herkkua toki syön mielelläni muulloinkin, mutta jostain syystä koen tämän niin vaativaksi tehdä, että tätä on pääsääntöisesti tullut syksyisin leivottua. Ehkä jos joku muu raastaisi porkkanat, voisin leipoa useamminkin… :D

Oli miten oli, tämä on yksi ykkösherkuista ja mitä mehevämpi sen parempi. Testasin tällä kertaa uutta ohjetta, johon tulee vielä enemmän porkkanaa kuin arkistoistani löytyvään ohjeeseen.

Porkkanakakku

6 munaa

6 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 rkl kanelia

9 dl porkkanaraastetta

300 g voita sulatettuna

Päällinen

75g voita

400g maustamatonta tuorejuustoa

4,5dl tomusokeria

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahdon joukkoon vuoronperään  varovasti sekoittaen kuivia aineita, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Kaada korkeareunaiseen uunivuokaan ja paista 200°:ssa 30min.

Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto keskenään, lisää joukkoon tomusokeri. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ohjeen löydät täältä, muokkasin päällistä hiukan omaan makuun sopivaksi.

Minä jatkan herkuttelua,