Suklainen Charlotte russe

Meillä leivottiin isänpäiväksi suklaista Charlotte russe-kakkua. Mieheni lempparikakut ovat suklaisia – ylipäätään hänen lemppariherkut ovat suklaata, joten lähdin miettimään kakkua, jossa olisi suklaata, mutta hiukan uudessa muodossa kuin mitä meillä on aiemmin tehty. En ole aiemmin leiponut Charlotte russea ja näin jälkeenpäin voin vain ihmetellä miksi ihmeessä. Tämä oli yksi herkullisimpia kakkuja, joita olen koskaan tehnyt. Kakku on myös todella helppo tehdä, onhan tässä tekovaiheita, mikä vie aikaa ja hyytymisaika huomioiden tämä on samaa luokkaa kuin juustokakkujen valmistus, mutta tästä tuli meidän perheen uusi suosikki.

Plussaa itselleni oli se, että herkulliseen täytteeseen ei tarvita lainkaan liivatetta, jonka oletin olevan ehdoton tällaisessa hyydyketyylisessä kakussa. Ja tässä ohjeessahan on hyvä huomioida, että jos vieraat ovat jo ovella, niin tämänhän voi helposti tehdä valmiista unelmatortustakin.

Charlotte russe

Unelmatorttu

3 munaa

1 dl sokeria

1/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

1 prk päärynä-kinuski rahkaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225°:ssa 6-8 minuuttia.

Kumoa valmis pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita rahka joukkoon. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle ja kääri torttu rullalle.

Suklaatäyte

150 g tummaa suklaata

50 g voita

200 g ranskankermaa

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi pienellä teholla mikrossa. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetken. Sekoita joukkoon ranskankerma. Laita seos jäähtymään jääkaappiin siksi aikaa, kun vaahdotat kerman ja maustat sen vaniljasokerilla. Yhdistä kerma varovasti käännellen suklaaseokseen.

Leikkaa unelmatortusta n. 1cm paloja ja asettele ne pyöreään kulhoon, joka on vuorattu kelmulla. Kaada lopuksi keskelle suklaatäyte ja kopauttele hiukan, että täyte asettuu myös väleihin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Täytteen resepti täältä.