19.12.2015

tine k home

Tälle päivälle on luvassa lupaamani helppo ja jouluinen askartelu, idea itsessään ei ole uusi ja näitä kuusia ja kuusimetsiä on varmasti pyörinyt muuallakin ohjeineen, mutta yksinkertaisuudessaan tämä pieni metsä on varsin valloittava lisä asetelmaan. 

tine k home

Itse käytin muottina jälleen piparkakkumuottia ja sillä sain piirrettyä kaavan tuohon isoimpaan kuuseen. Kuusia piirretään kartongille (kannattaa olla hiukan paksumpaa kartonkia) kaksi kappaletta, jotka sitten leikataan irti ja lopuksi leikataan pystysuuntaiset viillot puoliväliin asti; toiseen ylhäältä ja toiseen alhaalta. Lopuksi vain asetellaan kuusen osat limittäin ja niistä syntyy kiva kuusi. Pienemmät kuuset tein niin, että pienensin alkuperäistä kaavaa ensin hiukan ja sitten vielä lisää. Näin syntyi kuusimetsä, jossa on erikokoisia kuusia. Helppo ja nopea askartelu toteutettavaksi vaikkapa yhdessä perheen pienimpien kanssa. 

Valkoinen pitkä helminauha voisi myös olla diy, mutta se on tällä kertaa löytynyt Kodin1:sta, jossa olivat jo kaikki joulukoristeet hyvässä alessa. Aina ei saa edes materiaaleja valmiin hinnalla.

Leppoisaa lauantaita! <3 Itse jännäilen iskeekö I:lle kunnon flunssa vai selvittäisiinkö terveinä jouluun… Pitäkäähän peukkuja. <3