Tiipii DIY

tiipii-2

Voisin sanoa, että vihdoin! Olinhan pähkäillyt tiipiin ja leikkiteltan välillä jo pitkään ennen muuttoamme tähän kotiin. Olin ostanut kankaat valmiiksi jo pari vuotta sitten. Tähän tarvittiin kuitenkin päiväunet eräänä kauniin aurinkoisena päivänä, kun unen rajamailla aloin muistella omia lapsuuteni majaleikkejä. Ja samalla tuli tietenkin hiukan syyllistettyä itseään äidilliseen tapaan, että olenko tarjonnut samat mahdollisuudet majan rakenteluun omalle lapselleni kuin mitä itselläni oli. Vastauksen ehkä arvaattekin, sillä lopputulos on tässä.

tiipii

Tiipiistä tuli ihan hurjan iso! En sen kummemmin suunnitellut minkä kokoisen teen, sillä olin ostanut tiipiin ompelua varten kahdet verhopaketit IKEAsta (Vivan), jotka sitten leikkelin tiipiin seiniksi. Toki mielessäni oli tarkka kuva siitä millaisen tiipiin haluan (Instagramin innoittamana), mutta mitään piirroksia en missään vaiheessa tehnyt. Oviaukko ja sen suunnittelu tuottivat hiukan päänvaivaa. Sen sijaan olin päättänyt, että kiinnityskepit jäävät osittain näkyville, joten niiden kiinnitysten miettiminen oli kohtalaisen helppoa.

tiipii-4

Koska kahdesta verhopaketista riitti kangasta reilusti, päätin heti tehdä tiipiin kaksikerroksisesta kankaasta, jolloin läpikuultavuus ei ole niin voimakas, mutta valo siivilöityy kuitenkin kauniisti tiipiin sisälle. Olen luoteeltani perfektionisti, jolle on kuitenkin tärkeää välttää turhaa työtä, joten hyödynsin mahdollsimman paljon verhojen valmiita ommeltuja saumoja. Niinpä en joutunut ompelemaan ala- ja yläreunoja ollenkaan. En edes ommellut kaksinkertaisia kankaita yhteen näistä saumoista, vaan sivusaumojen ompelu riitti. Siitä huolimatta tässä projektissa oli huomattavasti isompi työ kuin mitä olin alkuun kuvitellut.

tiipii-3

Halusin ehdottomasti joitain yksityiskohtia tiipiihin ja olinkin jo ennen aloitusta päättänyt maalata keppien päät valkoisiksi. Se luo kivan pienen yksityiskohdan ja oli lopulta helppo toteuttaa siinä vaiheessa, kun tiipii oli jo muuten valmiiksi kasattu. Myös narun värillä oli väliä ja niinpä vietin Bauhausin naruosastolla tovin jos toisenkin vertailemassa erilaisia vaihtoehtoja. Sen verran kookas tästä tiipiistä tuli, että harjanvarret eivät soveltuneet keppien virkaa toimittamaan. Kustannuksen nousivat siis hiukan siitä syystä, että jouduin ostamaan kepit puutavarana, jotka mies sitten sahasi ja hioi oikeaan mittaan.

Tiipiissä on jo syntynyt kivoja leikkejä ja neiti vetäytyy sinne myös ihan vain lueskelemaan. Koska tämä vie ison tilan huoneesta, ei ole tarkoituskaan, että se olisi koko ajan keskilattialla, vaan tämä on onneksi helppoa kasata kokoon, jolloin se vie vain pienen tilan. Ajatuksena on myös laittaa tiipii ulos kesällä, sillä päälliset ovat helposti pestävissä.

Rauhallista pitkäperjantaita toivotellen,

allekirjoitus