Säilytystilat kuntoon – Elfa sisustushaaste

Sain mahtavan tilaisuuden laittaa meidän säilytystiloja kuntoon, kun minut kutsuttiin osallistumaan nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://sisustusniksit.fi/ – Elfahaaste. Pohdin mitkä tilat meillä kaipaisivat kasvojenkohotusta ja ensimmäisenä mieleen tuli vaatehuone. Vaatehuone toimii meillä sisääntulon yhteydessä ulkovaatteiden ja jalkineiden säilytyksessä ja kaipasi järjestystä. Toinen kovasti pohdinnassa ollut tila on ulkovarastomme, jossa ei alunperin ollut ollenkaan hyllyjä. Lähtötilanteessa varastossa oli kahdella seinustalla hylly, sekä iso hyllykkö ja koukkuja. Alla suunnitelmat, jotka tein tiloihin.

elfasuun

Vaatehuoneen osalta pääsin suunnittelussa kohtalaisen helpolla, sillä löysin Taloon.com:ista valmiin Elfa säilytyskokonaisuuden, josta sain meidän tarpeisiin sopivan ratkaisun lisäämällä kaksi ritilähyllyä suunnitelmaan. Pitkä ritilähylly tuli korien alle ja kapea korien päälle.

elfavarasto

Varaston suunnittelussa lähdin alkutekijöistä liikkeelle. Päädyin jättämään lähellä kattoa olevat kaksi hyllyä ja lisäämään isolle seinälle säilytysratkaisun, joka on kooltaan noin  1800x1200x400mm. Lisäksi leveälle seinälle tulisi kollaasin alaosassa näkyvän suuren Multiorganizerin toinen osa eli pidikkeitä lapioita, harjoja ym. varten. Kapeammalle sivuseinälle jätettiin vain toinen osa suurta Multiorganizeria. Halusin lisätä suunnitelmaan pyöräkoukun, sillä pyörät vievät ison osan varastotilaa.

elfalähtö

Yllä kuvat vaatehuoneesta ja varastosta. Vaatehuoneesta on kuvassa ehditty purkaa aiempi toimimaton vaaterekki ja pari koria pois. Ylähyllyt ovat vielä jäljellä sellaisinaan. Vaatehuoneen muutoskohteena oleva seinätila on leveydeltään 124cm. Oikealla kuvassa näkyvä varasto vaati hieman enemmän työtä, jotta pääsimme edes aloittamaan. Aloitimme muutoksen levyttämällä koko takaseinän, sekä osan sivuseinää.

elfa1

Teimme muutokset kohtalaisen kiireisellä aikataululla pääsiäisenä ja harmillisesti mies sattui vielä sairastumaan eli saimme juuri ja juuri pakolliset asentamiset hoidettua yhdessä ja siitä jatkoin sitten itsekseni. Elfat ovat siitä helppoja säilytysratkaisuja, että tässä ei lopulta paljoa tarvita työkaluja. Riittää kun seinään kiinnitetään vaakasuoraan tuleva turvakantokisko, joka tulee useasta kohtaa seinään kiinni. Tämän jälkeen riippukiskot asetellaan kohdilleen turvakantokiskoon roikkumaan.

elfa-6

Vaatehuoneeseen tuli ihanasti lisää säilytystilaa kengille, kun kenkähyllyt ovat 121cm leveät ja lisäksi kenkähyllyjen alle jäi tilaa malatille kengille. Korit tulivat omaan ja I:n käyttöön, sillä hän saa itse helposti otettua korista tarvitsemansa. Mies sai oman säilytystilansa ylähyllyltä, jota hänen on helpoin käyttää.
elfa2

Lopputulos on kaikenkirjava, mutta niin ihanan toimiva. Olen tainnut joka päivä muutoksen jälkeen sanoa, että onpa ihanaa, kun vaatehuone vihdoin – yli vuoden asumisen jälkeen – toimii!

elfa3

Varasto on tilana erinomainen, mutta kuten alkuun kerroin; siellä ei ollut minkäänlaista säilytysratkaisua muuttaessamme. Aloitimme siis työt levyttämällä seinät ja kiinnittämällä valitsemani noin 1800mm pitkän turvakantokiskon seinään. Arvasin että mies ilahtuu, jos huomioin varsinkin hänen tarpeensa säilytysratkaisuja suunnitellessa, sillä hän on kova puuhailemaan ulkona ja erityisesti kunnostamaan pyöräänsä. Niinpä oli selvää jo alussa, että valitsen kokonaisuuteen pienen Multiorganizerin eli metallisen seinämän, johon voi asettaa haluamansa määrän koukkuja, ripustimia ja pikkulokeroita. Valmiissa paketissa tulee mukana erilaisia tarvikkeita ja näitä voi erikseen ostaa lisää omien tarpeiden mukaan.

elfa4

Tärkeää oli saada I:n uusi isojen tyttöjen pyörä seinälle säilytykseen, sillä muuten varasto olisi täynnä pelkkiä pyöriä, joten tilasin polkupyöräkoukun, joka asennettiin Multiorganizeriin. Tämän voisi helposti asentaa myös seinään pakkauksessa mukana tulevilla ruuveilla.

elfa-12

Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että olen enemmän kuin tyytyväinen näistä uudistuksista säilytystiloissamme. Nyt jo huomaa kuinka paljon arki on helpottunut säilytysratkaisujen toimivuuden parantuessa.

Kunhan saan varaston (jonain lämpimänä päivänä) vielä järjestettyä mieluiseen kuntoon, niin laittelen jatkopostauksen piensäilytyksestä.

Nyt Sinulla on mahdollisuus voittaa 500€ Elfa lahjakortti äänestämällä suosikkiasi Elfahaasteessa mukana olevista bloggaajista. Äänestäminen onnistuu sisustusniksit.fi sivustolla. Itse olen tietenkin kiitollinen jokaisesta äänestä!

Aurinkoa maanantaihin! <3

allekirjoitus

*Toteutettu yhteistyössä Taloon.com kanssa