Kuramatto eteiseen

kuramatto-2 kuramatto-3 kuramatto-4 kuramatto

Myönnän tuskailleeni meidän valkoparkettisen eteisen kanssa oikeastaan lähes muutosta lähtien. Pari kertaa on käynyt mielessä, että miksi en valinnut laattaa eteiseen, kun sisäänkäynti on näin avoin ja valkoinen parketti ihan vain hiukan arka lapsiperheen eteisessä… No, tiedänhän ne syyt tähän valintaan edelleen ja onhan ilme olkkariin toki yhtenäisempi, kun lattia on samaa materiaalia.

Voisi kuvitella, että pähkäilyt olisivat ajoittuneet pääosin muihin vuodenaikoihin kuin kesään, mutta ei. Voitte varmasti kuvitella miltä jalkapohjat näyttävät koko päivän pihatouhujen jälkeen sandaalikeleillä ja jalan kuviot näkyvätkin erinomaisesti valkoisessa lattiassa. Meillä onneksi on toinen kylppäri kodinhoitotiloineen heti eteisessä, joten jalkojen pesusta on muodostunut jo rutiini. Kaipasin kuitenkin sellaista ratkaisua, joka toimii sekä kesällä että kuraisilla syyssäillä kuin myös talven lumikeleillä ja niin, että parkettikin pysyisi kunnossa.

Katsastin aika määrän vaihtoehtoja eteismatoiksi ja ne jotka eniten miellyttivät silmää eivät tietenkään olleen kaikkia vaatimuksiani täyttäviä. Luonnollisesti kuramatot eivät ole valkoisia tai edes lähellekään sitä. Niinpä eräällä rautakauppareissulla päätin lopettaa pohdinnat ja ottaa sitä vaaleinta mahdollista ja säästyä joka päiväiseksi käyneeltä lattian puhdistukselta eteisessä. Kyllähän harmaa matto tuolta erottuu, mutta aika ihanaa kuinka arki helpottui näinkin pienen muutoksen myötä. Lähtötilannetta voit kurkata esimerkiksi täältä.

Aurinkoa sunnuntaihin toivotellen,

allekirjoitus