Pihakuulumisia

hortensia hortensia1

Täytyy myöntää, että ihan hämmennyin, kun näin pallokrysanteemeja jo myynnissä, nehän ovat syksyn merkki! Ei vielä kiitos niitä, ei ainakaan meille. Yllätyksenä tuli sekin, että kesäkukkia ei juurikaan löydy myynnistä, taitaa olla välisesonki ennen juurikin näitä syksyisempiä kasvatteja. Niinpä jouduin tovin miettimään mitä ylipitkiksi hurahtaneille orvokeille pitäisi oikein tehdä. Ne eivät olleet kovin kauniin näköisiä enää roikkuessaan sinne ja tänne. Päädyin etsimään luottokukkaani, nimittäin lumihiutaletta. Yllättävän vaikeaksi tehtäväksi osoittautui sekin, mutta onnistuin sentään nappaamaan pari kohtalaisessa kunnossa olevaa yksilöä.

Minulla on ollut äitienpäivästä lähtien valkoinen mahtava hortensia terassipöydällä, mutta lähestyvän reissun takia aloin pohtia sen säilymistä ja päädyinkin istuttamaan sen toiseen pitkistä ruukuista muratin ja lumihiutaleiden kanssa. Nyt täytyisi löytää toiseen ruukkuun vielä vastaava yhdistelmä tai sitten jotain ihan muuta. Parvekkeen heinät puolestaan ovat tuuhentuneet mahtavasti ja mansikkasatoakin saadaan poimia useampia yksilöitä melkein joka päivä.

Terassisohva houkuttelee nykyisin useammin kuin olohuoneen sohva ja mikäs siinä, kun säät sallivat. Tummaan terassiväriin olen ollut erityisen tyytyväinen, onneksi tuli hoidettua se projekti keväällä. Tälle viikolle näyttää sää olevan uhkaavan sateinen, mutta ei anneta sen haitata menoa, mukavaa uutta viikkoa! <3

allekirjoitus