Ilman puhelinta

puh-2 puh

Hiphei, täällä on vuorokausi oltu ilman puhelinta ja onpa erikoinen tunne. Ihan ”kaikki” mahtuu tuohon pieneen ja niin kovin tarpeelliseen kapistukseen ja puhelinta on oppinut aikaa sitten pitämään itsestäänselvyytenä. Puhelimellani on satojen kuvien lisäksi kaikki yhteystiedot, kalenterimerkinnät ja mikä kurjinta salasanat, joilla olisi tämäkin pieni katastrofi vältetty. Tässä olen myös ehtinyt huomaamaan, että kaikki viestittely tapahtuu puhelimen välityksellä – tai tapahtui. Yksi eniten kaipaamistani ohjelmista on ehdottomasti Instagram.

Mitä sitten oikein tapahtui, kun päädyin tähän tilanteeseen. Enpä oikein itsekään tarkalleen tiedä mitä tapahtui, huolimattomuutta, joka aiheutti taskussa olleen puhelimen lukitsemaan itsensä. Ensin hämmentyneenä koitin saada puhelinta toimimaan ja koska salasanoihin ei nyt ollut pääsyä sain aika nopeasti lukittua puhelimen oikein kunnolla. Monen ikävän yhteensattuman summana (ei muita laitteita samalla sähköpostiosoitteella, jolloin olisin saanut lähetettyä itselleni jotain kautta uudet tunnukset, sekä juuri vaihtunut pankkikortti uusin tunnuksin) puhelin on ja pysyy lukittuna siitäkin huolimatta, että kahdessa eri liikkeessä sain apua ja asiantuntevaa palvelua. Tällä hetkellä olen siispä lainapuhelimen varassa, jolla juuri ja juuri onnistuu puhelut ja viestit ja miehen puhelinta lainaamalla pääsen sentään sinne kaipaamaani Instagramiin edes käymään.

Oman puhelimen tilanne on auki, eikä tule ainakaan ihan heti selviämään, toivottavasti kuitenkin alkuviikosta! Jos jotain, niin tämä muistutti siitä, kuinka paljon sitä onkaan tekniikan varassa ja ettei ehkä kannata luottaa vain yhteen laitteeseen ja sen toimivuuteen. Siispä on aika hoitaa tärkeimmät asiat, kuten salasanat ja kalenterimerkinnät myös ihan vanhanaikaisesti pieneen muistikirjaan – kaiken varalta.

Onko teillä muilla jotain backupia kännykän tilttaamisen varalle?

Mukavaa sunnuntaita toivotellen,

allekirjoitus