Tunnelmapaloja

makkarisyksy-4 makkarisyksy-5 makkarisyksy-2 makkarisyksy makkarisyksy-3

Huh, aamuisin ja iltaisin tuntee, että syksy on todellakin saapunut! Olen kaivanut villasukat esiin ja kuljen välillä kotonakin muhkea huivi kaulassa. Jos pitää etsiä niitä syksyn parhaita juttuja, niin näihin makkarikuviin tiivistyy aika hyvin omat suosikkini – lämpöistä, pehmeää, kynttilöitä ja kotoisaa tunnelmaa. En voi mitenkään kuitenkaan myöntää, että syksy olisi lempparini, syksy ja ensimmäiset pakkasaamut saavat minut joka vuosi haaveilemaan jostain muusta – jostain lämpimästä, missä ei rapsutella auton ikkunoita, eikä hytistä kylmässä. Ei harmautta, eikä ankeutta, vaan aurinkoa, lämpöä ja lempeitä tuulia. Usein tähän aikaan vuodesta totean sen saman asian; olen tainnut syntyä väärään maahan.

Kaikkeen ei voi vaikuttaa, joten täytyy valikoida ne parhaat puolet tästäkin vuodenajasta. Niinpä meidän kynttilävarastoja on juuri täydennetty, ettei pääse kynttiläpula iskemään juuri kriittisellä hetkellä. Ja arvatkaas mitä, minä asettelin jo kausivalot sekä terassin että parvekkeen kaiteeseen odottamaan sitä hetkeä, kun voin napsauttaa ne päälle. Led kynttilät sen sijaan ovat tuikkineet kutsuvasti meidän terasseilla jo pari viikkoa ja mikä sen mukavampaa aamulla alakertaan hipsiessä onkaan kuin vastassa tuikkivat kynttilät. Eiköhän tästäkin vielä hyvä tule, kunhan tottuu taas pimeään ja kylmään ja pienenä lohtuna on sivulehdellä auki oleva matkasivusto, jos vieroitusoireet käyvät ihan ylivoimaisiksi…

Tunnelmallista syyspäivää toivotellen,

allekirjoitus

Ps. Vielä ehdit osallistumaan Insjö arvontaan täällä.