Retkellä Nuuksiossa

nuuksio-2 nuuksio nuuksio-4 nuuksio-3

Pari viikkoa sitten oli vielä ihanan aurinkoinen ja lämmin syyspäivä. Meidän oli ollut tarkoitus käydä retkellä Nuuksiossa jo ties kuinka kauan, mutta eipä ollut tullut lähdettyä. Muistin laatikossa odottavan lahjakortin Nuuksion Haltia ravintolaan ja päätimme toteuttaa retken vielä mukavia säitä riittäessä. Eipä olisi mahtavampi päivä voinut retkelle sattua, sillä metsän siimeksessä pikkuisen lammen rannalla oli todella lämmintä, hiukan ehkä liiankin sillä… Ehdimme istuskella kivien päällä pitkään, hiukan syödä eväitä ja ottaa kuvia. Tulipa luettua lintukirjaakin, kun pienin retkeilijä totesi ”äiti, tossa menee käärme”. Hip hei, tulipa äitiin vauhtia. En ole mikään matelijoiden ystävä. Käärmeitä olen ehtinyt nähdä vaikka kuinka paljon, aiemmin pelkästään kyykäärmeitä. Tämä yksilö oli laiha ja pitkä, täysin musta, niinpä päädyimme googlailujen jälkeen siihen lopputulokseen, että näkemämme käärme oli musta rantakäärme.

Muuten retkemme sujui oikein rauhoittavissa ja rentouttavissa tunnelmissa. Kiersimme reitin, joka pyöri lampien läheisyydessä ja kauniita maisemia riitti ikuistettavaksi. Ainoa harmittava asia oli grillimakkaran puute, sillä todella kaunis taukopaikka olisi ollut omiaan pienelle evästauolle. Mutta hyvähän se on jotain jättää ensi kertaankin. Ja ensi kerta tulee ehdottomasti nopeammin kuin aiemmin, sillä tämä seitsemän vuoden tauko oli kyllä turhan pitkä näinkin lähellä sijaitsevan upean retkipaikan koluamiseen.

Oletteko käyneet Nuuksiossa retkellä? Onko siellä joku suosikkireitti, jota kannattaa kiertää? Me valitsimme Punarinnankierroksen, joka sopi hyvin meidän porukalle ja oli sopivan vaihteleva maastoltaan.

Ihanaa perjantaita toivotellen,

allekirjoitus