Porkkanakakkua

porkkanakakku-2 porkkanakakku

Porkkanakakku on yksi niitä juttuja, jotka vain kuuluvat mun syksyyn niinkuin vaikka kynttilät ja kaakao. Täytyy myöntää, että työlään valmistuksen takia porkkanakakun leipominen jää yleensä meillä siihen yhteen ainoaan kertaan, mutta tänä vuonna yksi pellillinen ei riittänyt mihinkään. Toisaalta, en ollut aivan tyytyväinen ensimmäiseen leipomaani, sillä testasin uutta ohjetta ja se nyt ei vain maistunut siltä omalta ihanan täydelliseltä porkkanakultani. Jopa isäni, joka tuota ensimmäistä versiota maistoi sanoi, ettei se nyt kyllä ollut ihan niin hyvää ja tuo on oikeasti paljon sellaiselta, joka (kuten minäkin) rakastaa kaikkea makeaa.

Tällä ohjeella valmistettu porkkanakakku suorastaan sulaa suuhun, ehkä tämä on nyt sitten pala unelmaa, kun on niin hyvää, että vie kaikki muut ajatukset mennessään. Jos haluat kaikesta vaivasta huolimatta (jota ei oikeasti kuitenkaan niin paljon ole) testata yksinkertaisesti parasta porkkanakakkureseptiä, niin tässä. Valitettavasti minulla ei ole enää mitään muistikuvaa mistä ohjeen olen saanut, sillä se on vanhanaikaisesti käsin kirjoitettu reseptikirjaani luultavasti joskus vuoden 2007 tienoilla…

Porkkanakakku (pellillinen)

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl rypsiöljyä
6 dl porkkanaraastetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vähitellen sekoittaen. Lisää öljy ja porkkanaraaste, sekoita hyvin. Kaada taikina uunipellille ja paista 200°:ssa noin 25 minuuttia.

Kuorrute
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita notkeaksi ja levitä jäähtyneelle kakkupohjalle, koristele mantelirouheella.

Sunnuntaiaamu ei kai voi mennä pieleen, jos sen aloittaa porkkanakakulla, joten odotettavissa on ihana päivä, sitä toivon myös sinulle. <3

allekirjoitus