Luetaan yhdessä

Bella-blogit, kaupallinen kampanja

lastenkirjatMeillä on aina luettu paljon, vauvakirjoihin tutustuminen aloitettiin heti, kun kirjaa kannatteleva ote oli hallussa. Alkuun kirjojen lukeminen oli enemmänkin tutustumista, sillä suurin osa kirjoista kulki maistelun kautta tarkempaan syyniin. Toki myös katselimme kuvakirjoja yhdessä ja maistelun lomassa sai aina luettua pari lausettakin ääneen.
lastenkirjat

Suomen McDonald’s on mukana edistämässä lasten lukuharrastusta osana pohjoismaista Läsrörelsen-hanketta. McDonald’seissa onkin parhaillaan käynnissä kampanja, jossa Happy Mealin mukaan saa mieluista luettavaa perheen pienimmille.

Meille on vastaavien kampanjoiden aikaisia kirjoja ehtinyt kertyä jokunen kirjahyllyyn ja osasta on tullut iltasatujen lemppareita. Kirjoja voi käydä ostamassa kampanja-aikana myös erikseen parin euron hintaan.

lastenkirjat

kirjat

Meillä on iltasatuja luettu niin kauan kuin muistan. Alkuun luettiin lyhyitä satuja, joissa isot ja värikkäät kuvitukset olivat pääosassa. Olipa myös vaihe, jolloin joka ilta luettiin sama satu sillä lopputuloksella, että osasimme molemmat kirjan lopulta ulkoa. Niinpä sain itsekin monena iltana olla iltasatua kuuntelevana osapuolena. Nykyisin sadut ovat pitkiä jatkokertomuksia, joita luetaan monta iltaa peräkkäin ja iltasatua odotetaan jännityksellä.

lastenkirjat

Vaikka satuja pääasiassa luetaan iltaisin rauhoittumisen merkeissä, niin meillä tykätään lukea muutenkin. Varsinkin pienet ja lyhyet sadut ovat omiaan päivän pienellä lepohetkellä. Ihan parhaita ovat hetket, kun kömmitään sänkyyn torkkupeiton alle ja luetaan yhdessä lempikirjaa. Vaikkei ehkä tulisi normaalin arjen kiireissä ajatelleeksi, niin pienikin lukuhetki yhdessä lapsen kanssa tuo monenmoisia hyötyjä lapsen kehitykselle siitä ihanasta yhdessäolosta puhumattakaan!

lastenkirjat lastenkirjat

Pääsimme McDonald’s kirjakampanjan myötä tutustumaan kaikkiin kahdeksaan kampanjakirjaan. Kirjat ovat laidasta laitaan ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin! Meillä suosikeiksi nousivat Krokotiili hiihtää kevääseen ja lasten oma lintukirja Tunnista 25 lintua.

Eläinsadut ovat olleet meillä hittejä aina ja sympaattinen Krokotiili hiihtää kevääseen on ehdottomasti niitä kirjoja, joita luetaan aina uudelleen ja uudelleen. Kirjan sympaattinen pieni krokotiili lähtee etsimään aurinkoa ja matkalta löytyykin jotain vielä parempaa.

Tunnista 25 lintua tuli kuin tilauksesta, sillä pihassamme on pyörinyt käpytikka ja muita tutumpia pikkulintuja. Kirja on sen verran kätevän kokoinen, että kulkee myös metsäretkillä mukana ja onhan tässä äitikin oppinut taas jotain uutta…

lastenhuone

Kirjakampanja on parhaillaan käynnissä Suomen McDonald’s ravintoloissa aina 16.11.2016 asti. Vaihtuvan kampanjakirjan saa Happy Meal -aterian yhteydessä. Eri kirjoihin voit tutustua McDonald’s kampanjasivuilla.

Mukavaa päivää toivotellen,

allekirjoitus

.