Rento petaus

pellava lakanat pellava lakanat

Ne jotka yhtään tuntevat mua, niin tietävät ehkä, että joudun tekemään ”rennon” eteen töitä. Rentous sisustuksessa ei tule mulle itsestään, eikä aina myöskään helpolla. Siksi ehkä olenkin enemmän minimalistisuuteen taipuvainen. Kaikkea voi onneksi opetella ja tekstiileillä on helppoa opetella hiukan rennompaa otetta sisustamiseen. Rennosti heitetty torkkupeite on toki mielenkiintoisempi kuin säntillisesti aseteltu, eikä sohvatyynyjen tarvitse olla millilleen oikeassa kulmassa. Nämä minultakin onneksi tulevat jo ilman sen kummempia pohdintoja.

Petaus on asia erikseen. Itselleni on oikein sydämen asia, että sänky on pedattu (ja tällä tarkoitan päiväpeitettä, sekä kauniisti aseteltuja tyynyjä) päivittäin. En osaa lähteä kotoa petaamatta sänkyä ensin. Tässä täytyy myös jakaa pisteet miehelleni, joka ihanasti huomioi tämän puutteeni ja petaa sängyn, mikäli olen ollut poissa. Ei hän sitä joka päivä tee, mutta sinä aamuna, kun tietää minun palaavan kotiin.

Pellavalakanoista on tullut meidän lempparit ja nämä, jos mitkä voisi hyvin pedata kuten kuvissa ja jättää näkyville. Pellava ei onneksi vaadi paljoa sisustajalta, sillä se on jo mielikuvissa rennon ryppyinen materiaali. Tästä siis olisi helppoa aloittaa rennompaa petaustyyliäkin. Ja täytyy myöntää, että tykkään kuvien petauksesta tosi paljon. Tulipa tässä mieleen, että joku ohut pellavapäiväpeite ei välttämättä olisi ollenkaan hassumpi, sillä siinä tulisi petaus ja rentous samassa paketissa.

Millaisia petauksia teillä tehdään, kallistutko enemmän rennon vai säntillisen puolelle?

Rentoa sunnuntaita toivottelee,

allekirjoitus