Huopapallomatto makuuhuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö / Sukhi

sukhi

Joku ehkä muistaakin pähkäilyni makkarin maton tai mattojen suhteen. Mietin jossain vaiheessa isoa mattoa, joka menisi sänkyjen alle ja jatkuisi sitten sekä päädyssä että molemmin puolin sänkyä. Totesin tämän kuitenkin hankalaksi vaihtoehdoksi puhdistuksen suhteen ja asia jäi mietintään. Olen aikamoinen vilukissa ja en ollenkaan tykkää astua sängystä paljaalle lattialle, joka aina tuntuu kuitenkin hiukan viileältä jalkaa vasten. Niinpä tartuin mielelläni tilaisuuteen suunnitella itselleni villamatto Sukhimatoilta, sillä tiesin heti minne sen kotonamme sijoittaisin.

sukhi-3

Sukhimatot tulevat Intiasta, Nepalista, Marokosta ja Turkista. Jokaisella maalla on omat ominaiset maton valmistutyylinsä, mutta kaikille matoille on ominaista se, että ne on valmistettu villasta. Matot valmistetaan käsityönä matonkudonnan perinteitä kunnioittaen ja asiakkaana saat tietää kuka mattosi on valmistanut. Sukhimatot takaa työntekijöilleen hyvät työolosuhteet ja reilun palkan heidän tekemästään käsityöstä.

sukhi-5

Itse olen haaveillut jalan alla ihanan pehmeältä ja pumpulimaiselta tuntuvasta huopapallomatosta ja niinpä oli heti selvää, että meille kotiutuisi huopapallomatto. Seuraava vaihe olikin huomattavasti hankalampi, sillä Sukhimatoilla voit suunnitella mattosi itse.

Testasin erilaisia kokoja ja kuvioita Sukhimattojen omilla sivuilla olevalla ohjelmalla. Vain mielikuvitus on rajana mattojen kuvioinnissa ja värityksessä! Välillä hairahduin ja kävin kurkkaamassa myös muita kuin huopapallomattoja, mutta huomasin pian valinnanvaikeuden vain kasvavan ja palasin alkuperäiseen suunnitelmaan.

sukhi-4

Myös maton muoto ja koko on tietenkin täysin valittavissa, joten mietin hetkisen maton muotoa, mutta jotenkin pyöreä matto alkoi puhutella kaikista eniten. Lisäksi olin kaavaillut alunperinkin mattoa makuuhuoneeseen, joten ajattelin pyöreän maton toistavan kivasti yöpöydän muotoa.

Mustaan mattoon päädyin lopulta aika yllättäen, olin nimittäin harkinnut valkoista tai harmaata mattoa, mutta kun näin mustan pyöreän maton, niin ei päätöstä tarvinnut enää harkita. Niinpä valitsin Nepalissa valmistettavan pyöreän Jessica-huopapallomaton. Tämän jälkeen alkoi odotus, sillä Suhkimatot valmistetaan räätälöityinä sen jälkeen, kun asiakas on suunnitellut ja valinnut toivomansa maton.

sukhi-2

Maton valmistuminen kesti noin kuukauden ja lopulta se saapui kotiovelle. Jännityksellä availin paketin ja täytyy sanoa, että vaikka odotukseni olivat korkealla, niin matto on luonnossa vielä ihanampi kuin olin arvannutkaan. Musta väri on upean syvä ja matto tuntuu täydelliseltä jalan alla, se on yhtäaikaa pehmeä ja napakka. Ja voitte kuvitella kuinka ihana on aamulla herätä ja astua pumpulimaiselle matolle viileän lattian sijaan.

sukhi-6

Olen todella tyytyväinen mattoon tällä vajaan kuukauden kokemuksella. Matto on helppohoitoinen ja sen lisäksi, ettei se vaadi kuin normaalin imuroinnin, sen voi myös tarvittaessa kääntää toisin päin.

sukhi-7

Matto on meillä jopa niin tykätty, että olen joutunut pari kertaa antamaan sen miehen puolelle sänkyä, koska se vain yksinkertaisesti tuntuu niin mukavalta jalan alla. Saapa nähdä joudummeko tilailemaan vielä toisen kappaleen, että on molemmille oma matto.

Onko sinulla kokemusta huopapallomatoista tai oletko käynyt Sukhimattojen sivuilla testaamassa millaiselta oma unelmamattosi näyttäisi?

Ihanaa perjantaita toivotellen,

allekirjoitus