Arkeen rytinällä

olohuonetta-2 olohuonetta

Täällä alkoi parin viikon loman jälkeen arki ja olipa vain mukavaa palata töihin! Lomailu on toki ihanaa, mutta taidan olla sitä ihmistyyppiä, joka kaipaa tiettyjä rutiineja päiviinsä. Eräs ei niin kaivattu asia, jonka kuitenkin huomasin heti on niukan unirytmin paluu. Nukuin lomalla pitkään ja sikeästi (pitkään on minulle klo 7 asti), enkä juuri heräillyt öisin. Nyt silmät ristissä postausta kirjoittaessa on kello jälleen liian vähän, nousin 4.50, vaikka herätys olisi ollut vasta tunnin päästä. Ja vaikka kahden aamun perusteella ei voi toki suuria ennustaa, voisin kuitenkin arvioida aiemman perusteella, että olen palaamassa samaan rytmiin kuin mikä minulla nykyisin tuntuu arjessa olevan. Aikainen herääminen tarkoittaa sitä, että nukkumassa olisi hyvä olla jo klo 21 illalla ja tämä toki rajoittaa jonkin verran sekä yhteistä aikaa että myös sosiaalista elämää, sillä alan olla ärtyisä, jos en pääse ajoissa nukkumaan.

Toisaalta tässä aikaisessa rytmissä on myös hyvät puolensa, aamuisin jää aikaa rauhassa valmistautua töihin, laittaa eskarilaisen vaatteet valmiiksi, usein jopa keitän miehelle aamupuuron valmiiksi. Lisäksi ehdin bloggaamaan ja käsittelemään kuvia – ainoa tuiki tärkeä asia, jota haluaisin rauhallisina aamutunteina tehdä, mutta ei onnistu on valokuvaus. Tiedättekö mitä teen aamuisin silloin, kun en bloggaa ja omaa aikaa on? Heh, katson nauhoitettuja sarjoja – tai oikeastaan sarjaa.

Arkeen on siis palattu rytinällä ja uniasiat ovat vielä hiukan hakemassa uomiaan, joten pää ei ihan pysy perässä. Ehkäpä ensi viikolla jo herään virkeämpänä ja uskokaa pois, nämä valoisammat aamut auttavat heräämisessä ja jaksamisessa todella paljon. Harkitsen jopa pimennysverhon hankkimista yhteen makkarin ikkunoista, sillä keväällä ja kesällä herätys on auringonnousun aikaan kirjaimellisesti, sillä sälekaihdinten välistä paistaa aurinko suoraan siihen kohtaan, jossa nukun. Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta ilta- vai aamukukkujia?

Nyt toivottelen kuitenkin kivaa tiistaita ja alan valmistautumaan tähän (arki)päivään. <3

allekirjoitus