Parvekesuunnitelmia

parvekesuunnitelmia17

Heipat pitkästä aikaa! Tuntuu kuin olisi pitempikin tauko blogista, vaikka eihän tässä montaa päivää sentään ole hiljaisuutta kestänyt. Täällä hain inspistä parvekkeelle Pinterestistä ja lupailin jonkinlaista kollaasia tehdä myös omista suunnitelmista. Omat sävelet parvekkeen suhteen ovat aika selvät; viime kesänä tummaksi käsitelty lattia on todella kovasti mieleen ja parvekkeella se on ollut niin vähällä kulutuksella, että on erittäin hyvässä kunnossa edelleen. Ihastuin myös koristeheinien helppouteen ja heinistä olen muutenkin aina tykännyt, joten niillä mennään tänäkin kesänä. Jotain uutta parvekkeelle ehti ilmestyä eilen, mutta kovin on parvekkeen laittaminen vielä vaiheessa, joten varsinaisia kuvia saatte hetken odotella.

Eilen istutin pienen riippapuun, riipparaidan parvekkeelle jättimäiseen IKEAn mustaan ruukkuun. Samaa ruukkusarjaa meiltä löytyy myös terassilta ja etupihalta, joten valinta oli helppo. Uskaltauduin myös laittamaan mansikantaimia jo, joskin näitä saan ensi viikolla kanniskella yöksi sisälle, mikäli säätiedotus pitää paikkansa. Ensimmäinen erä heiniä pääsi myös jo parvekkeelle.

Kasvipuoli alkaa olla aika hyvin hallussa, mutta isompi pohdinta on parvekekalusteiden uusimisessa. Itse olen haaveillut pitkään kollaasissa näkyvästä aurinkopesästä, jossa on katososa. Meillä on avoparveke ja se asettaa hiukan vaatimuksia ja haasteitakin parvekkeen sisustamiselle, joten tuollainen katoksellinen pesämäinen löhöpaikka olisi ihan omiaan kauniisiin kesäpäiviin. Mies puolestaan haaveilee klassisesta riippukeinusta ja ehdottomasti tyylikkäin omasta mielestäni on Fatboy Headdemock riippukeinu. Hauska ja ei niin kovasti tilaavievä ratkaisu olisi polyrottinkinen pallotuoli. Olen lapsuuteni kesät viettänyt vastaavassa ja parempaa istuinmukavuutta saa kyllä hakea! Tämä olisi aika yllätysratkaisu, mutta tuohon mahtuisi ainakin eskarilaisen kanssa hyvin yhdessäkin.

Voi kuitenkin olla, että kalustehankinnat jäävät edelleen muhimaan, sillä vuosia palvelleet löhöilyaurinkotuolimme ovat edelleen hyvässä kunnossa ja miellyttävät istua sen vähän mitä parvekkeella olemme, joten saa nähdä siirretäänkö hankinnat edelleen hiukan eteenpäin. Jos parveke onkin käymistilassa, niin terassilla sen sijaan tapahtuu, sillä terassilautojen uusintakäsittely oli tarpeen ja eilen ryhdyttiin toimeen. Käsittely on nyt puolivälissä ja tänään on tarkoitus siirtää tavarat ja kalusteet käsiteltyyn päähän, että saadaan loppukin terassi edustuskuntoon. En malta odottaa! Terassikuulumisia siispä luvassa, kunhan saadaan kaikki takaisin paikoilleen.

Aurinkoa sunnuntaihin! <3

allekirjoitus

Kuvat: taimet // pallotuoli // heinät // aurinkopesä // riippapuu // ruukku // valosarja // riippukeinu