Unelmareissussa I

miami miami-2

Vihdoinkin pari reissukuvaa meidän reilu viikko sitten päättyneeltä Floridan reissulta. Olimme reissussa kolme viikkoa ja tuossa ajassa ehti nähdä pienen raapaisun Floridaa, vaikka kilometrejä mittariin kertyikin ihan kiitettävästi. Olin suunnitellut meille reitin niin, että yövyimme kuudessa eri paikassa matkalla ja ehdimme nähdä mukavan monipuolisen kattauksen hyvinkin paljon toisistaan poikkeavia paikkoja, vaikka samassa osalvaltiossa pysyimmekin.

miami-6 miami-5

Lennot meillä oli Miamiin ja ensimmäiset neljä yötä vietimme Miami Beachin pohjoisosassa rauhallisessa Bal Harbourissa. Ensimmäiset kuvat ovatkin tuolta lähirannalta, sekä South Beachilta, johon meille riitti päivän vierailu. Olemme aika rauhaa rakastavia ja tykkäämme rentoilla, joten tuo Miami Beachin pohjoisranta oli ehdottomasti meille sopiva valinta, niinkuin olin reissua suunnitellessa uumoillutkin. Rannan lisäksi viihdyimme pitkiä aikoja hotellin uima-altaalla, sillä siellä ei meidän lisäksi ollut kertaakaan ketään muita, aika mahtavaa! Koska Floridaan ajoittuu sadekausi kesällä saimme joka päivä kunnon sateen, joka ei onneksi kestänyt kauan. Yhden päivän vietimme kuuluisassa Sawgrass Millsin Outletissa, josta tuli meidän lemppari shoppailupaikka ja tänne palasimmekin sitten vielä reissun lopulla. Uskokaa tai älkää, vietimme reilun yhdeksän tuntia shoppaillen! Onneksi ekaluokkalainenkin on innokas shoppailija, muutenhan tuo ei olisi onnistunut lainkaan. Aika kuitenkin kului kuin siivillä ja shoppailu ilmastoidussa isossa ostoskeskuksessa on helppoa ja täytyy myöntää, että vaikka tiesin hinnat kotimaata edullisemmiksi, niin silti merkkituotteiden edullisuus pääsi yllättämään.

miami-3 miami-4

Miamista poikkesimme myös Key Biscaynen saarelle, jonka kuuluisin nähtävyys lienee kaunis majakka. Harmiksemme olimme sen verran myöhään liikkeellä, että majakkaan ei päässyt enää kiipeämään ja majakan vartijan museoksi muutettu kotikin oli jo kiinni. Voin kuvitella kuinka huikaisevat näkymät ylhäältä majakasta mahtaakaan olla, sillä maisemat ympäristössäkin olivat erittäin kauniit. Majakan vieressä on myös aivan ihana hiekkaranta, joka vaikutti mukavan rauhalliselta. Pesukarhuja ja oravia pyöri rannan tuntumassa useita.

orlando

Miamista ajoimme kohti pohjoista Orlandoon seuraaviksi neljäksi yöksi. Tarkemmin meidän hotelli sijaitsi Kissimmeessä, jonka sijaintia hiukan mietin ennen reissua, mutta tämä osoittautui myös aivan erinomaiseksi etapiksi. Hotellilta oli lyhyt matka Disney Worldiin, hotellialue oli aivan mahtava pienintä matkaseuralaista mielessä pitäen ja ruokapaikkoja löytyi joka makuun parin minuutin ajomatkan päästä. Meillä oli matkan hotellivarausten lisäksi lyöty lukkoon vain yksi ainoa päivä ja se oli tietenkin Disney Worldin Magic Kingdom. Kolme viimeistä kuvaa onkin räpsitty kännykän kameralla, sillä Magic Kingdomiin emme kameraa ottaneet ja altaallekaan en järkkäriä raahannut. Hotellialueelta löytyi kiva pieni vesipuisto lapsille, jossa aika kului kuin siivillä. I sai myös sattumalta seuraa, kun samasta hotellista löytyi toinen suomalaisperhe.

disney disney1

Magic Kingdomin vierailu oli eniten odotettu ja jännäilty ja taianomainen päivä täytti kyllä kaikki odotukset, ihana oli seurata tulevan koululaisen iloa ja riemua. Meille oli tärkeää nähdä mahdollisimman monta prinsessaa, joten kävimme peräti kuudessa meet and greet tapaamisessa, joista jäi ihania kuvamuistoja ja nimmareita. Päivä oli pitkä, mutta hienosti jaksoi pieninkin kolmetoista tuntia ja matkat, kun oli sopivia taukoja ja mielenkiintoista tekemistä.

Muuten otimmekin aika rennosti Orlandon vierailun ja aikaa tuli kulutettua hotellin altailla. Täällä kohteessa olisi hyvin voinut viettää pari lisäpäivääkin ja olin tyytyväinen, että lisäsin tähän tuon yhden yön lisää, kun alunperin Orlandossa oli tarkoitus viettää kolme yötä. Poikkesimme myös Orlandossa outletissa ja tarjonta oli hyvä myös Vineland Premium Outletissa, vaikka lemppari tuo Sawgrass Mills olikin.

Mahtavaa, jos jaksoit tänne asti! Jatketaan parissa omassa postauksessa meidän reissukuulumisia ja kysymyksiä reissusta saa laitella kommentteihin.

Aurinkoa sunnuntaihin toivotellen,

allekirjoitus