Suklaa kuuluu syksyyn

mutakakku-2 mutakakku-3 mutakakku

Mutakakku on yksi meidän koko perheen suosikkiherkuista. Täytyy myöntää, että en ole hetkeen leiponut mitään, mikäli pannareita ja lettuja ei lasketa tähän joukkoon. Sen lisäksi että oli mukavaa yllättää perhe jälkkärillä ja leipoa pitkästä aikaa, oli myös mukavaa, että herkku katosi hetkessä parempiin suihin! Syksy tuo leivontaan taas suklaiset herkut, meillä katoavat nopeasti ainakin mutakakut ja mokkapalat.

Mutakakkua leivon aina samalla ohjeella, jonka olen löytänyt maku.fi -sivulta.

Mutakakku

200g tummaa suklaata

200g voita

4kpl munia

2dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan väliin ja voitele vuoan reunat. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi, lisää suklaa-voiseos varovasti sekoittaen. Siivilöi vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada uunivuokaan ja paista uunista riippuen 15-20 minuuttia 200°:ssa. Sopiva paistoaika löytyy kokeilemalla, mutta mutakakku kannattaa jättää ”liian” löysäksi, jolloin se on parhaimmillaan.

Itse tykkään tarjoilla mutakakkua vaniljavaahdon ja vadelmien – joko tuoreiden tai hillon kanssa. Tämä on yksi niistä herkuista, jotka katoavat meillä hetkessä. Mikä on teidän lemppari leivonnainen?

Leppoisaa sunnuntaita toivotellen,

allekirjoitus