Maritusta kulisseissa

konmari

Vaikka paljon tulee kirjoitettua pienistä hankinnoista, niin silti onneksi suurin suuntaus on meillä poispäin eli maritus jatkuu täällä kulisseissa välillä ahkerammin ja välillä verkkaisemmin. Koska näkymä on meillä ihan oikeastikin suurimmaksi osaksi tämä, mikä näistä kuvissa teille välittyy (toki jostain nurkasta voi löytyä sisustukseen kuulumaton vaatekappale tai tyynyt voivat olla epämääräisenä myttynä) ja olen varsinaiseen yksinkertaiseen sisustukseemme kovin tyytyväinen, tapahtuu meillä isoja harppauksia eteenpäin pääosin kaappien sisällä.

konmari-2

 Kirppistelystä on tullut enemmänkin sääntö kuin poikkeus meidän taloudessa ja lähes koko ajan on myynnissä jotain jollakin nettikirppiksellä. Tällä hetkellä isoin kaaos vallitsee työhuoneessa, jonne olen kerännyt reilun viikon päästä olevalle Mansen blogikirppikselle myytävää tavaraa. Sisustusjuttuja ja vaatteita olen kerännyt kirppistä silmällä pitäen koko syksyn.

konmari-4

En ole edennyt täysin KonMarin oppien mukaisesti, vaan olen oikeastaan ottanut käsittelyyn vaatekaapin tai keittiönkaapin sen hetkisen kiinnostuksen mukaan. Oikeaoppisestihan KonMari menetelmässä kuuluisi edetä tavararyhmä kerrallaan. Pidän kuitenkin tärkeimpänä sitä, että olen omaksunut ajatuksesta jotain syvempää; enää en jätä kaappiin niitä vaatteita tai tavaroita, jotka eivät ole päätyneet poistuvien pinoon, vaan kaappiin jää sellaista, jota oikeasti haluan sinne. Niinpä karsiutuneiden joukkoon on eksynyt myös paljon ihan kivoja juttuja, jotka vain eivät minulle ole niitä kivoimpia. Nykyisin huomaan myös erityisesti itselleni ja kotiin ostaessani mielenkiintoisen ongelman, sillä saatan yksitellen deletoida koko ostoskorin sisällön, kun huomaan, että en välttämättä tarvitsekaan valitsemiani juttuja.

konmari-6

Samalla, kun kaapit tyhjenevät ja selkiytyvät, huomaan, että on helpompaa hengittää. On helpompaa rentoutua, kun tavarat ja vaatteet eivät tule kaapin ovia avatessa vastaan. Tilanne on meillä ollut ehkä parempi kuin monessa muussa perheessä ihan jo tiheiden muuttojen takia, mutta kyllä sitä tavaraa vain on löytynyt ja löytyy edelleen. Suurin murheenkryyni lienee täyteen ahdettu varastokoppi, jonka kimppuun toivottavasti pääsen viimeistään ensi kesänä, josko siihen mennessä koti olisi maritettu.

Järjestelyinnon takkuillessa käyn hakemassa inspistä ihanan @marj0085 instatililtä, jonka kaapit ovat kaikessa säntillisyydessään inspiroivat ja tavoitteena omalle järjestelylle. Kannattaa käydä kurkkaamassa inspiroivat kuvat Marjon instatililtä.

konmari-5

Oletteko innostuneet KonMarista tai jostain muusta järjestelymenetelmästä? Olisi kiva kuulla teidän oivalluksia järjestelyn saralta.

Reipasta torstaita toivotellen,

allekirjoitus