Letitetty villamatto makkarissa

Kaupallinen yhteistyö Sukhimatot kanssa

Muistattekin ehkä meidän makkarissa olevan mustan huopapallomaton ja kun kerroin, että se on niin ihana jalan alle aamulla herätessä, että olemme miehen kanssa vaihdelleet sitä eri puolille sänkyä vuoron perään (matosta lisää täällä). Villainen huopapallomatto on ollut helppohoitoinen ja pysynyt erinomaisessa kunnossa, sillä villan ansiosta matto ei juuri muuta kaipaa puhdistukseen kuin imurointia. Niinpä en jäänyt juuri miettimään, kun Sukhimatot otti minuun uudelleen yhteyttä kesällä ja kyseli tarvetta toiselle matolle kotonamme.

sukhimatot

Maton valinta ei tälläkään kertaa ollut helppo, mutta tyytyväisenä aiempaan valintaamme halusin nyt testata jotain muuta mattomallia. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin valitsemaan Intialaisen juuri uudesta mallistosta saapuneen Kalim maton. Kalim matto on kuosiltaan ihanan eläväpintainen letitetty villamatto. Väriksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen luonnonvalkoinen ja vaikka pohdin sen sopivuutta valkoisen lattian kanssa, niin olen ollut todella tyytyväinen valintaani myös värin puolesta! Kalim maton paksuus on peräti 2cm eli todella pehmeästä ja muhkeasta matosta on kyse. Kalim matto on valmistettu 100% villasta käsityönä Intiassa ja maton mukana tulee aina maton valmistaneen käsityöläisen signeeraama kortti. Sukhimatoilta tilattu matto on siispä ainutlaatuinen ja juuri sinulle räätälöity.

sukhimatot-3

Tilatessa maton Sukhimatoilta, saat arvion siitä milloin matto valmistuu. Jokainen matto valmistetaan tilauksen mukaan, joten sen valmistus aloitetaan vasta tilauksen jälkeen ja näin ollen maton voi myös suunnitella täysin omien toiveiden mukaiseksi. Sukhimattojen sivuilta löytyy suunnittelutyökalu sellaisten mattojen kohdalta, joista voi teettää uniikin maton värejä ja kuvioita muokkaamalla. Oman mattoni valmistuminen tilauksesta kotiinkuljetukseen kesti kuukauden.

sukhimatot-4

Sukhimattoja valmistetaan perinteisin käsityömenetelmin Intiassa, Marokossa, Nepalissa ja Turkissa. Sukhimatot takaa mattoja valmistaville käsityöläisille hyvät työolot, sekä reilun palkan. Intialaiset villamatot valmistetaan Uuden Seelannin villasta ja meidänkin matossa oli aidon lampaan tuoksu, joka vähitellen haihtui, kun matto otettiin käyttöön.

sukhimatot-2

Ja jos ihmettelette minne musta huopapallomatto joutui makkarista, niin siellähän se edelleen on! Pyöreä matto siirtyi nyt pysyvästi toiselle puolelle sänkyä, kun otin tämän letitetyn villamaton käyttöön omalle puolelleni. Eikä kai tarvitse edes sanoa, että myös tämä villamatto on aivan täydellisen ihana paljaan jalan alla aamuisin herätessäni. Oma mattoni on kooltaan juuri sopiva vaikkapa sängyn viereen, maton koko on 80x100cm. Vaikka toisella puolella sänkyä onkin nyt musta huopapallomatto ja toisella puolella letitetty luonnonvalkoinen matto, niin en ole kokenut sitä mitenkään haitaksi, meillä kun matot eivät käytännössä näy koskaan yhtäaikaa, niin erilaisiin mattoihin ei tule edes kiinnitettyä huomiota.

sukhimatot-8Oletteko ehtineet tutustua Sukhin villamattoihin tai löytyykö kotoa mahdollisesti sellainen? Kannattaa käydä tutustumassa Sukhin mattosivuihin ja kurkata uuden malliston matot tai vaikkapa testata millaista olisi suunnitella ihan oman näköinen matto kotiin.

Mukavaa lumista torstaita toivotellen,

allekirjoitus

*Matto saatu