Tasapainoa etsimässä

viikonloppu-2 viikonloppu

viikonloppu1

Kuvat on otettu ennen lumen tuloa ja äänistä päätellen on ensi lumi tällä hetkellä sulamassa kovaa vauhtia jo poiskin. Saa nähdä millaiseksi viikonlopun sää lopulta onkaan muodostumassa. Viikko tuntui kohtalaisen tahmealta, vaikka edellisviikkona saikin hyvin akkuja ladattua loman merkeissä. Niinpä viikonlopun odotus oli suuri ja nyt aion ottaa rennosti, joskin tälle päivälle olen kyllä merkannut parit työtkin hoidettavaksi. Tällä hetkellä teen osa-aikaisen päätyöni lisäksi kahta sivutyötä ja välillä tuntuu, että aika meinaa loppua kesken. Toisaalta nautin kovasti siitä mitä teen ja jos tuota aikarajoitetta ei olisi, niin voisin sanoa, että nautin kovasti tämänhetkisestä tilanteesta, jossa sopivassa määrin pääsen hyödyntämään molempia ammatteja, joihin olen valmistunut, sekä lisäämään soppaan luovuutta sopivassa mittakaavassa.

Arjen tasapainon löytäminen ei ole mikään itsestäänselvyys, enkä voi ylpeillä itsekään sitä löytäneeni. Jokainen päivä on erilainen ja jokaisella päivällä on omat haasteensa, mutta myös ne palkitsevimmat hetkensä. Roolista toiseen hyppääminen ei myöskään käy silmänräpäyksessä ja itse en ainakaan ole oppinut suitsimaan luovuutta vaativaa työtä tiettyyn kellonaikaan. Niinpä esimerkiksi viime viikkoisella lomalla (päätyöstäni) tein sivutyötä mitä erikoisempiin kellonaikoihin aamuviiden ja iltakymmenen välillä. Onneksi olimme mummilassa!

Myönnän olleeni turhautunut monta kertaa kuluneen syksyn aikana. Niin paljon kuin jokaisesta työstäni nautinkin, haluaisin perfektionistina tehdä kaiken täydellisesti ja mieluiten heti. Kalenterista on tullut paras kaverini, jota ilman en pärjäisi. Toisaalta oman lisämausteensa tähän liemeen on tuonut tyttären koulunaloitus ja ne viisaan työkaverin lausumat sanat, että pian koulu ohjaa myös omaa elämääni ovat todellakin käynyt toteen. Onneksi välietappeja riittää matkalla ja vaikka välillä myönnän laskevani viikkoja (no olkoon, päiviä) seuraavaan lomaan, niin parastahan on juuri nyt, täytyy vain muistaa pysähtyä pieneksi hetkeksi joka päivä.

Hiukan syvällisemmissä mietteissä ihanaa viikonloppua toivotellen,

allekirjoitus