Työvalaisin koululaisen huoneeseen

työvalaisin-2 työvalaisin työvalaisin-3 työvalaisin-6 työvalaisin-4 työvalaisin-5

Näin lauantaiaamuna voin vain taas hämmästellä minne aika – ja viikot – oikein katoavat. Lupailin teille luultavasti noin kuukausi sitten postausta uudesta ekaluokkalaisen huoneeseen kotiutuneesta työvalaisimesta. Jostain syystä ehdin unohtaa koko jutun, vaikka valaisin onkin ollut erittäin ahkerassa käytössä ja siispä nyt vasta kuvia työskentelynurkkauksesta ja uudesta valaisimesta.

Valaisimen hankinta ei ollut juuri ajankohtainen, mutta järkkäilimme ekaluokkalaisen huonetta ja samalla onnistuimme rikkomaan seinässä olleen edellisen työskentelyvalaisimen (aiemman valaisimen voit kurkata täältä) ja niinpä päätin saman tien toteuttaa mielessä pyörineen valaisinhankinnan. Meille valikoitui Artemiden Tolomeo Micro Pinza valaisin. Valinta oli helppo, sillä halusin tyttärelle yhtä hyvän työskentelyvalon kuin itselläni on työhuoneessa. Lisäksi tuo klipsivalaisin ei vie tärkeää pöytätilaa, vaan sen saa näppärästi String hyllyyn kiinni, joten valinta oli sillä selvä.

Valaisin on osoittautunut yhtä mainioksi kuin oma työvalaisimenikin. Valaisuteho on erinomainen ja niinpä pikkutarkat värityspuuhat ja askartelut onnistuvat pöydällä mainiosti. Lisäksi valaisinta voi säätää jos johonkin asentoon ja suuntaan, joten myös lattialeikkeihin saa kätevästi lisävalaistusta. Tämä on todella hyvä ominaisuus perheessä, jossa vähintäänkin äiti välttelee kattovalaisinten napsauttamista päälle viimeiseen asti, joskin täytyy myöntää, että juuri täällä koululaisen huoneessa kattovalaisin on yhtä suurella käytöllä kuin muutkin valaisimet.

Onneksi tärkein valaisimen käyttäjä on myöskin alun järkytyksen jälkeen ollut tyytyväinen valaisimeen (alkukommentti oli jotain tyyliin ”tuo rumilus ei minun huoneeseen tule”). Käytännöllisyys meni siispä kauneuden edelle tyttärellä, vaikka äitinä olenkin tyytyväinen, että juuri tästä valaisimesta löytyy mielestäni molempia.

Pian onkin aika laitella joulunurkkaus tyttären huoneeseen ja sitä varten meillä olisi tarkoitus toteuttaa myös tämän joulun hittiaskartelu, nimittäin tonttuovi. Saa nähdä millainen siitä tulee. Palaillaan siispä ekaluokkalaisen huoneeseen, kunhan siellä näyttää jouluisemmalta.

Mukavaa sateista lauantaita toivotellen,

allekirjoitus