Itsenäisyyspäivän viettoa ja oma joululahjani

adventtiasetelma adventtiasetelma-2 adventtiasetelma-3 adventtiasetelma-4

Huomaan, että tämä joulukuu mennään näköjään hiukan löysin rantein blogin suhteen. Tiettyjä juttuja on mielessä ja tulossa, mutta viimeistään nyt alkaa huomata kiireisen syksyn vaikutukset ja pakkotahtisen postaamisen sijaan huomaan ajattelevani, että ehtiihän sitä huomennakin – tai sitten ylihuomenna. Kiireisistä ajoista ja huonoista kuvausolosuhteista kertonee sekin, että en ehtinyt kuvaamaan tämän joulukuun adventtiasetelmaa ajoissa, vaikka se valmiiksi ehtikin hyvissä ajoin. Olosuhteet ovat kuvaamisen kannalta olleet erityisen epäsuotuisat harmaassa ja loskaisessa säässä, tämän varmasti te muutkin kuvaajat tunnistatte. Onneksi tällä hetkellä on kaunis lumipeite, joka kyllä valaisee maisemaa kummasti!

En malttanut olla hankkimatta itselleni joululahjaa, vaikka harkitsin sen jättämistä tänä vuonna väliin. Olen pitkään toivonut Kubus kynttelikön kaveriksi Kubus bowlia ja kulho pääsikin heti koristamaan jouluista asetelmaa ja toimii oikein hyvin pienten lasisten joulupallojen kanssa. Olipa muuten aika vaikea päätös jälleen värin suhteen! Miten voikin olla niin vaikeaa, jos todellisia vaihtoehtoja on kaksi… Mustan olisin ehkä mieluummin valinnut, mutta lopulta kallistuin valkoiseen, sillä mielestäni valkoisten yhdistelmä näytti paremmalta kuin mustan ja valkoisen. En ole kyllä päätöstä katunut kertaakaan nyt kun nämä kaunokaiset ovat yhdessä.

Vaikka päivän teemaan sopivasti meiltä ei sisustuksesta sinistä löydy, niin keksin sentään laittaa meidän terassilla olevien valopallojen sävyksi sinisen ja sehän näyttää toimivan valkoisen lumen kanssa vallan mainiosti. Tänään meillä leivotaan ensimmäiset (ja luultavasti tämän joulun ainoat) piparit ja toki illalla seurataan linnan juhlia. Eilen piipahdin Helsingissä ja olipa upeaa nähdä matkalla siniseksi valaistuja rakennuksia ja paikanpäällä juhlakansaa liikkeellä. Satuinpa sopivasti kävelemään myös kahden kuoroesityksenkin ohi. Miten teillä vietetään itsenäisyyspäivää?

Hyvää itsenäisyyspäivää toivotellen,

allekirjoitus