Lempinäkymiä New Yorkista

New York postaus on antanut odottaa itseään, sillä palasimme reissusta jo kaksi viikkoa sitten (miten siitä voi olla jo niin pitkä aika?), mutta kuten tiedätte, näihin kahteen viikkoon on mahtunut sekä väsymystä, että yllätyskäänteitä, joten aika on mennyt kuin siivillä. Ajattelin työstää postauksen lempinäkymistäni, enkä niinkään mitään seikkaperäistä selostusta meidän reissusta kronologisessa järjestyksessä.

Meidän New Yorkin must see -lista jätettiin tarkoituksella väljäksi, sillä emme ole varsinaisesti suurkaupunkilomilla pyörineet tyttären kanssa, eikä siis voinut lainkaan tietää kuinka paljon hän jaksaisi kaupungin katuja tallailla. Jälkiviisaana voin sanoa, että väljyys oli erinomainen juttu ja että jälkikasvu jaksoi paremmin kuin olisin ikinä kuvitellutkaan. Samaan hengenvetoon totean, että kaikki mietteet, joita olin itse(kin) pyöritellyt New Yorkin soveltuvuudesta lapsiperheen kohteeksi ovat omasta mielestäni puppua. Tänne olisi ollut helppoa reissata myös taaperon kanssa, myös rattailla olisi ollut helppoa kulkea kaupungin katuja.

new york-10

Top of the Rock oli yksi must see -listan kolmen kärjessä olevista kohteista. Se miksi päädyin valitsemaan juuri tämän pilvenpiirtäjän näköalatasanteen mieluummin kuin kuvassa näkyvän Empire State Buildingin oli silkkaa estetiikkaa. Top of the Rockista otetut kuvat, joita netistä selailin olivat mielestäni kauniimpia (ihan vain minun mielipide) kuin ESB:sta otetut. Ja isona bonuksena toki se, että ESB on itsessään niin kaunis, että se oli mukavaa nähdä isosti tuolta huipulta. Ensi kertaan siis jäi Empire State Building ja sen näkymät. Oma suosikkini kauniiden pilvenpiirtäjien joukosta on Chrysler Building, joka valitettavasti jäi muiden taakse tältä näköalatasanteelta, mutta kauniiltahan tuo näytti ihan maastakäsinkin katseltuna.

new york-9

Vaikka olin kuullut, että New Yorkissa on kylmä ja säätietoja seuraillessani olin varautunut talvivaatetuksella reissuun, niin mikään ei valmistanut siihen hyytävään kylmyyteen, joka puhalsi suorilla kaduilla. En ole varmaan eläessäni ollut niin kylmissäni kuin ensimmäisenä aamuna kukonlaulun aikaan etsiytyessämme sittemmin lemppariksi muodostuneeseen aamupalapaikkaan (Le Pain Quotidien) Central Parkin kulmalla. Näkymä lumiseen Central Parkiin oli kuitenkin kaiken palelun arvoinen.

new york

new york-3 new york

Koska tuuli puhalteli todella viileästi ja olimme koko porukka pukeneet jo kaiken mahdollisen päällemme oli mies hiukan skeptinen seuraavan suunnitelmani suhteen. Olin Suomesta käsin suunnitellut reitin meille niin, että menimme NYC Ferrylla turkoosia reittiä (East River) Manhattinilta DUMBOon Brooklyn Bridgen kupeeseen. Reitillä näkyi maisemia Manhattanille ja erityisesti reitin loppupää juuri ennen Brooklyn Bridgeä oli oikein kuvauksellinen. Yksi parhaita kuvauspaikkoja sijaitsee kävelymatkan päässä Brooklyn Bridgen alkupäästä, joten lämpimien kaakaoiden jälkeen tarkenimme käydä kuvailemassakin.

new york-4

new york-5

Itse Brooklyn Bridge oli kaikesta tungoksesta huolimatta todella kaunis. Aurinko paistoi ja lämmitti onneksi sen verran, että sillalla ei palellut. Ja maisema todellakin oli upea Brooklynista Manhattanille päin kävellessä.

new york-7 new york-8

Loman lopulla teimme vielä uudemman kävelyreissun Central Parkiin ja silloin olikin jopa lämmin. Puisto näytti aivan erilaiselta ilman lumikerrosta ja jos vain olisimme jaksaneet, niin pitempikin kävelyreissu olisi ollut ihana! Me valitsimme kohteeksi Loeb Boathouse:n ja Liisa  Ihmemaassa patsaan. Venevuokraamo ja koko ravintola olivat kiinni, mutta maisemat olivat kauniit ja mikäs tuolla olisi meloessa aurinkoisella säällä! Liisa Ihmemaassa patsas oli nappivalinta lapsiperheen näkökulmasta, patsaassa riitti ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Pitkää kävelyreissua helpottivat myös siellä täällä lasten leikkipaikat, joissa riitti puuhaa isommillekin lapsille.

new york-13Loeb Boathouse Liisa Ihmemaassa Central Park

Jätimme lopulta reissun Vapaudenpatsaalle ensi kertaan, sillä en itse ole erityisen laivaihmisiä ja jo tuo reilun parinkymmenen minuutin mittainen lauttareissu sisätiloissa oli minulle siinä ja siinä. Tyydyimmekin tällä kertaa kurkkimaan upeaa maamerkkiä rannalta käsin. Ehdottomasti jäi kuitenkin kutkuttamaan reissu Liberty Islandille, joten toivotaan, että uusi reissu tulee eteen mieluummin ennemmin kuin myöhemmin! Kaiken kaikkiaan reissusta jäi hyvä mieli ja paljon vielä kierreltävää seuraavallekin reissulle. Kamera ei kulkenut ihan joka paikassa mukana, joten paljon jäi vielä kuvaamattakin. Meillä oli auto käytössä koko reissun ajan, joten miehelle karttui kokemusta ajelusta mm. Times Squarella (ei kuulemma halua välttämättä uudelleen kokeilla) ja ihastuimme Greenwich Villageen, josta ei myöskään jäänyt kuvamuistoja palelun ja nälän siivittämänä. Jos tuli jotain kysymyksiä tai omia New York kokemuksia mieleen, niin laitelkaahan kommenttiboksiin mietteitänne.

Ihanaa viikonloppu toivotellen,

allekirjoitus