Talvi-ihon pelastus

talvi-iho1

talvi-iho-3 talvi-iho-4 talvi-iho

Olen herkkäihoinen ja pari vuotta sitten todetun kilpirauhasen vajaatoiminnan seurauksena tuntuu, että ihoni on herkistynyt entisestään. Talviaika on todellinen koetus ja kauhulla aina odotankin ihon rikkoutumista ja kantapäiden halkeilua. Tänä talvena olen hemmotellut itsenä pariin kertaan jalkahoidolla, joka on selkeästi ollut hyvä juttu ja en ole joutunut kärsimään kipeytyneistä kantapäistä. Uskon, että myös jouluisella Thaimaan reissulla oli osuutta siihen, että ihoni on ollut nyt paremmassa kunnossa. Käsien iho on tällä hetkellä ja tänä talvena ollut pahimmassa kunnossa ja siitä olen kärsinyt eniten. Hassua sinänsä, että tuolla samaisella joulun ajan reissulla käteni paranivat vuorokaudessa normaaleiksi. Lisätodisteita siitä, että asun väärällä vyöhykkeellä…

Mitä tulee talvi-ihon hoitoon olen tänä talvena löytänyt ihan marketin hyllyltä helpotuksen kuivuviin sääriin ja vartaloon. Löysin nimittäin pahimman kuivuuden taltuttajiksi Doven Nourishing Care Shower Oil:in, joka on yksinkertaisuudessaan suihkuöljy. Erityisesti säärien iho on todella kuiva talviaikaan ja sen jälkeen, kun aloitin käyttämään suihkuöljyä reilu kuukausi sitten, ei vastaavaa ongelmaa ole ollut. Tykkään näistä helpoista ratkaisuista päivittäin häiritseviin ongelmiin. Koska halusin varmistaa, että iho tulee varmasti kosteutettua tarpeeksi, nappasin samalla reissulla toisenkin Doven suihkutuotteen mukaani; Deeply Nourishing Body Washin, tässä suihkutuotteessa on 1/4 kosteuttavaa voidetta. Näiden yhteiskäytöllä olen saanut kuivat sääret taltutettua ja olokin on paljon siedettävämpi. Luottotuotteita ainakin talviaikaan siis.

Lisäksi olen optimistisena alkanut valmistautumaan lähestyvään kesään ja olen testaillut sääriin Dermosilin itseruskettavaa. Itselläni on pohjalla vielä rusketusta, mutta olisi kiva, jos mahdollisilla kesäisillä säillä (sitten joskus kolmen kuukauden päästä…) voisi laittaa shortsit jalkaan ilman ärsytystä valkoisista sääristä. Vaikuttaa hyvältä tuotteelta, sillä tässä on väripigmentti mukana, joten raitoja tai laikkuja ei pääse syntymään. Sen sijaan tuoksu on sen verran tujakka, että muualle kuin sääriin en tätä laittaisi.

Onko teillä hyväksi todettuja vinkkejä kuivan talvi-ihon hoitoon?

Talviterveisin,

allekirjoitus

PS. Sivun laidassa on linkki lukijatutkimukseen, olisin kiitollinen, jos kävisit osallistumassa ja kertomassa mielipiteesi. :)