Oliviipuun paluu

Vanhoja kuvia selaillessa ihastuin jälleen ajatukseen oliivipuusta meidän olkkarissa. Kun tilaa vapautui sopivasti osan kasveista muuttaessa terassille kesää viettämään, niin oliivipuullekin järjestyi sen myötä sopiva paikka. Oliivipuu on meillä majaillut useaan otteeseen, mutta talven tullen niille käy aina huonosti, ilmeisesti lattialämmitys ei ole oliivipuun suosikki. Tämäkin yksilö lähtee jossain vaiheessa ulkoilemaan, sillä kyllähän nämä kasvit vain voivat ulkona paremmin.

Olen vähitellen alkanut käyttämään kaikki viherkasvit suihkussa viikottain ja ainakin osa kasveista näyttää voivan paremmin tämän rutiinin ansioista. Ennen ajattelin, että siinä on kauhea vaiva kantaa kasvit suihkuun ja sitten myöhemmin pois, mutta lopulta se onkin aika kätevä tapa ja siihen osallistuu meillä tytärkin mielellään. Oletteko testanneet kasvien suihkuttelua? Nyt pääsi oliivipuukin ensi kertaa suihkuun, joten mielenkiintoista nähdä tykkääkö sekin viikottaisesta ”sateesta”.

Meillä on puuhasteltu kovasti terassin parissa, mutta parveke on vielä ihan laittamatta, täytyykin keskittyä siihen nyt seuraavaksi, kun näin upeat säätkin suosivat olemaan ulkosalla. Joitain kasveja on vielä hankkimatta (tai oikeastaan heiniä) ja sitten alkaakin olla valmista molemmissa kerroksissa. Kuvia on tulossa vielä tämän viikon aikana ainakin terassilta.

Aurinkoa uuteen viikkoon toivotellen,

allekirjoitus