Kesäjuhlan muistilista

Tällä kertaa kuukausihaasteen sisustusbloggaajiemme ryhmään muotoili Sanna Inspired by Love -blogista. Haasteen aihe on sopivasti itselleni niin ajankohtainen, että päätin tarttua siihen näin loppukuusta ja sain hyödynnettyä meidän kahdeksanvuotissynttäreiden kuvasaldoa postauksessa.

”Kevät ja lähestyvä kesä antavat monta aihetta juhlaan. Bloggaajien arjesta saa nostettua esille monta ilahduttavaa hetkeä, mutta niin ikään on mukava virittäytyä aina silloin tällöin juhlatunnelmaan – oli tämän ilon mahdollistajana sitten valmistujaiset, syntymäpäivät, puutarhajuhlat tai häät. Näistä tunnelmista on varmasti myös lukijoille inspiraatiota jaettavaksi. Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi onnistuneisiin juhliin?”

Meillä vietettiin syntymäpäiviä sukulaisten ja kummien voimin ja teemaksi valikoitui tyttären toiveesta yksisarviset. Juhliin haimme inspiraatiota sekä Pinterestistä että Instagramista ja esimerkiksi malli kakkuun löytyi Instagramin uumeinista. Ei ehkä se perinteisin yksisarviskakku, mutta persoonallisuudessaan juuri niinkuin sankarikin – sopivasti vastavirtaan ja ainutlaatuisesti oma itsensä.

Askartelimme synttäreitä varten jonkin verran ja muun muassa ihanat korttipohjat löytyivät Pinterestistä. Kukkapannasta askartelin yksisarviselle sopivan ja materiaalitkin löytyivät kotoa. Kaverisynttäreille löytyi niinikään Pinterestistä laukkakisoja varten palkintoruusukkeet.

Meille on ehtinyt muodostua perinteitä kahdeksassa vuodessa, tärkeinpänä lienee juhlakukat, jotka meillä ovat aina olleet pioneja. Emme ihan päässeet nauttimaan auenneista kukista, mutta onneksi pioneissa nuputkin ovat herkän kauniita.

Koska kevät on ollut jossain määrin vaativa, päätin jo ajoissa mennä vähän rennommalla otteella tällä kertaa. Niinpä kakun leipominen oli helppoa ulkoistaa, enkä rehellisesti sanoen olisi pystynytkään samaan lopputulokseen itse. Jonkin verran hommia jäi kuitenkin itsellekin. Leivoin herkullista toscapiirakkaa ja juhlien suosikki taisi olla hedelmistä ja marjoista koottu värikäs salaatti.

Muistan viime kesän Floridan reissulla ihastelleeni Targetissa juhlavalikoimia ja kiertelin osastolla pitkään harmitellen, ettei meillä ollut juhlia tiedossa lähiaikoina. Niinpä olin enemmän kuin tyytyväinen, kun pääsin hyödyntämään samoja valikoimia helmikuun reissulla. Koska tyttären lempiväri on turkoosi, niin uskalsin hankkia juhlatarvikkeita näin suomalaisittain pilkkahintaan. Kuinka ihanaa olikaan nyt päästä kurkkaamaan mitä kaikkea tulikaan reissusta ostettua! Jättipallo tuotti hiukan harmaita hiuksia, mutta onneksi pappa keksi miten sekin saatiin täytettyä ja aika näyttävä yksityiskohta siitä syntyikin kemuihin.

Loppuun vielä pari vinkkiä kesäjuhlia suunnittelevalle.

Juhlien valmistelu kannattaa aloittaa mahdollisimman ajoissa ja hyödyntää vuodenaika tarjoiluissa ja koristeluissa. Kesäjuhlien upeat kimput juhlapöytiin saisi poimittua myös luonnosta. Kuumana juhlapäivänä hyvä vaihtoehto juhlapöytään on salaatti ja hedelmäsalaatti. Raikkaita ja kylmiä juomia kannattaa varata koko juhlaväelle, ei vain niille pienimmille juhlijoille. Vähemmän on enemmän juhlissakin, kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Ja tärkeimpänä vinkkinä, rento yhdessäolo vieraiden kanssa on lopulta sitä juhlien parasta antia.

Meillä juhlat jatkuvat huomenna kaverisynttäreiden merkeissä ja meno ja tarjoilu ovat hiukan toisenlaiset. Kokeilen ensi kertaa itsetehtyä jäätelökakkua, joka on onneksi jo pakastimessa odottamassa huomista. Toivotaan, että juhlista tulee vähintäänkin yhtä hauskat kuin eiliset olivat!

Ihanaa kesäsunnuntaita toivotellen,

allekirjoitus