Orlandon kuulumisia

Floridan reissun ensimmäinen etappi vietettiin Juno Beachilla (täällä lisää) ja kerättiin voimia, sillä toisena kohteena oli Orlando puistoineen ja muine huvituksineen. Kerroinkin jo aiemmin, että emme juuri reissaa samaan kohteeseen kahta kertaa peräkkäin, mutta tämä kesä tekee poikkeuksen. Poikkeuksellista on myös se, että kaksi reissumme hotelleista on samoja kuin viime vuonna – kertonee jotain paikkavalintojen onnistumisesta. Niinpä pitkän tutkailun päätteeksi Kissimmeessä sijainnut hotellimme valittiin lopulta samaksi kuin se oli viime kesänä, sillä tiesimme, että tytär viihtyy ja että itsekin viihdymme. Vesipuisto oli yksi hotellin monista eri houkutuksista.

Ihastuimme koko perhe Disney Worldin Magic Kingdomiin ja sinne suuntasimme myös tällä  kertaa. Kaikki oli paljon helpompaa, kun muistissa oli minne suunnistaa ja mistä mitäkin löytyy. Käytimme hyväksi fast passien varaamista helpottavaa app:ia ja pääsimme testaamaan sellaisiakin laitteita, joissa emme ehtineet viime vuonna käydä. Sää ei ollut yhtä sateinen kuin vuosi sitten, mutta tällä kertaa sateet osuivat huonompaan ajankohtaan, joten illan ilotulitusta katsoimme huonommilta paikoilta kuin viime vuonna. Vinkkinä tänne reissaaville suosittelenkin tuon app:in lataamista hyvissä ajoin (fast passit pystyy varaamaan jo kuukautta ennen) ja mukaan kannattaa ottaa sadetakin lisäksi viihdykettä erityisesti iltaa varten. Päivä venähti 14 tunnin mittaiseksi, mutta hienosti jaksoi myös tuleva tokaluokkalainen koko pitkän ja kuuman päivän.

Yhden altaalla vietetyn välipäivän jälkeen suuntasimme Universalille, jossa kohteenamme oli pääasiassa tutkia Harry Potter maailmaa (The Wizarding World of Harry Potter). Onneksi muuta ei ollut listalla, sillä ostimme liput, joilla pääsi molempiin Harry Potter maailmoihin eli Hogwarts Expressillä Viistokujalta Tylyahoon ja toisin päin. Mikäli haluaa molemmat tutkia ilman kiirettä, niin päivän saa helposti kulumaan pelkästään näissä.

Halusimme ensin mennä loogisessa järjestyksesssä Viistokujalle ja kävimme Ollivandersilla ostamassa interaktiivisen taikasauvan, jota tytär oli tietenkin odottanut kuin kuuta nousevaa. Pääsimme myös hauskaan esitykseen, jossa takahuoneessa taikasauva valitsi mukana olleista itselleen sopivimman noitakokelaan. Me päädyimme Hermionen taikasauvaan tyttären lempparihahmon mukaan. Taikasauvan mukana tulee kartta, johon on merkitty paikat, joissa taikoja voi kokeilla sekä Viistokujalla että Tylyahossa. Onneksi säästyimme pitkiltä jonotuksilta taikomispaikoilla, sillä laitteisiin saimmekin jonottaa ja lämpötila oli sinäkin päivänä 33°c astetta.

Laitteista suosikkini oli Viistokujalla Irvetan pankista löytynyt simulaattorilaite (Escape from Gringotts), joka oli kyllä aivan uskomaton ja hiukan leppoisampaan menoon tottuneelle aika hurjakin. Tähän laitteeseen menisin ehdottomasti uudelleenkin, sen verran upea se kaiken kaikkiaan oli. Sen sijaan Tylypahkassa sijainnut uudehko laite Forbidden Journey oli lähes liikaa minulle, mutta muun perheen ehdoton suosikki. Lisäksi Tylyahosta löytyy Flight of the Hippogriff, jossa suurin jännitys syntyi pienestä käärmeestä, joka jonotti meidän kanssa, joskin oli menossa aivan toiseen suuntaan… Nopeasti tuli tarkastettua, ettei ollut onneksi myrkyllinen laji kyseessä.

Syömässä kävimme Vuotavassa Noidankattilassa ja kermakaljaa tuli maisteltua useampaankin otteeseen ja frozen versiona se oli todella herkullista. Lisäksi oli ostettava Bertie Bottin Joka Maun Rakeita, joista en kyllä itse uskaltautunut testamaan kuin yhtä makua, joka onneksi sattui olemaan hattaran makuinen, ajatuskin mullan tai oksennuksen makuisesta karkista ei oikein houkuttele… Kaiken kaikkiaan olimme tosi tyytyväisiä päivään Harry Potter maassa, kaikki oli kyllä toteutettu erinomaisesti ja tekemistä ja näkemistä riitti juuri sopivasti.

Muuten aika Orlandossa kuluikin shoppaillen ja altailla polskutellen. Olisimme voineet viettää enemmänkin aikaa täällä – jälleen kerran, vaikka viime kesästä lisäsimme yöpymisiä peräti kuuteen. Orlando on ehdottomasti koko perheen lomapaikka ja erityisesti, jos tykkää touhuta monenlaista ja vierailla eri teemapuistoissa.

Mikäli jokin jäi mietityttämään tai haluat tietää lisää kohteistä, niin laittelehan kysymyksiä kommenttiboksiin.

Kivaa keskiviikkoa toivotellen,

allekirjoitus