Terassikuulumisia

Kurkistetaan vuorostaan terassille, kun parveke on nyt saatu kesäkuntoon. Kerroin ennen meidän pitkää reissua, että kasvit ovat ehkä se eniten päänvaivaa aiheuttava tekijä, kun ollaan poissa kotoa näinkin kauan. Meillä onneksi järjestyi niin mukavasti, että vanhempani kävivät noin viikon välein huoltamassa sisä- ja ulkokasvit, sekä tyhjentämässä postilaatikon eli en ollut lopulta kovin huolissani kasvien pärjäämisestä. Siitä huolimatta helteinen kesä vaati veronsa ja jotkin kasveista jouduin uusimaan kotiin palattuamme. Kuitenkin monta ihanaa yllätystäkin oli odottamassa, kuten jättisuuriksi paisuneet hortensiat ja ulkoilusta innostuneet sitruuna- ja oliivipuu.

Ennen reissua halusin ylikasvaneiden orvokkien tilalle hortensian ja murattia, vaikka hiukan mietitytti juuri reissun alla vaihtaa uusia kasveja. En saanut silloin lemppariani eli valkoista hortensiaa, joten päädyin siniseen, joka ei toki sekään näytä hassummalta, kun muuten terassikasveissa vallitsee valkoisen ja vihreän pettämätön liitto. Toiseen isoon ruukkuun vaihdoin vastaavan yhdistelmän vasta nyt reissun jälkeen ja samalla ostosreissulla löysin samaista heinää, jota reissussa jo ihastelin ja se lähtikin mukaan niinikään terassia somistamaan.

Pahiten reissun aikana olivat kärsineet etupihan havut, jotka olivat molemmat kuivuneet liiallisessa auringon paahteessa ja olivat pelastuskelvottomia. Niiden tilalle hankin uudet havut Plantagenin alesta. Kivasti oli muuten valinnan varaa kesäkukkien ja havujen alessa, jos jollain muullakin vielä on kasvien mentäviä aukkoja pihalla. Meillä pärjätäänkin nyt tämän hetkisillä istutuksilla pitkälle syksyyn aina siihen asti kunnes tulee aika vaihtaa callunat kesäkukkien tilalle, mutta sitä en mieti vielä pitkään aikaan!

Ai niin, ihanin yllätys kaikista oli kesäharso, jota laitoin toiseen pienistä ulkolavoista ja joka oli aivan pienellä alulla reissuun lähtiessämme. Kuten kuvistakin näkyy, tällä hetkellä koko lava kukkii valkoisenaan. En ollut ollenkaan varma lähtevätkö siemenet kasvamaan keväällä laittaessani ne, mutta nyt harmittaa, etten laittanut näitä toiseenkin laatikkoon, niin kivalta näyttää. Ensi kesälle siis lisää kokeiluja kesäkukkasiementen kanssa. Kertokaahan kommenttiboksiin, jos teillä on joitain luottokukkia, joita kasvatatte itse siemenistä, niin laitan vinkit talteen ensi kevääksi!

Ihanaa torstaita toivotellen,

allekirjoitus