Koululaisen huone

Hups, mikä kuvatulva, jaksoitko tänne asti? Hartaasti odotettua huoneen muutosta teki mieli kuvailla ihan kunnolla ja kerrankin, kun kaikki on omilla paikoillaan. Huoneessa tapahtui aika suuria muutoksia, sillä asetin toiveeksi toiminnallisuuden parantamisen. Sen lisäksi, että tuo tavoite toteutui kirkkaasti, saimme myös huoneeseen lisätilaa, vaikka lopulta vain yksi pussillinen tavaraa ja yksi pussillinen (pieniä) vaatteita lähti huoneesta muutoksen myötä.

Jos haluat kurkata miltä huone näytti aiemmin, niin täältä pääset katsomaan laajempaa kuvakulmaa. Iso ja raskas lipasto vei paljon tilaa huoneesta ja lopulta se ei ollut niin kätevä tavaroiden säilytykseen kuin tilalle tullut puinen IKEA Ivar-kaappi. Samalla, kun tein muutoksia lelusäilytykseen, päätin pistää myös vaatekaapin sisustat uusiksi, sillä asia oli ehtinyt pyöriä mielessä jo pitemmän aikaa. Niinpä pystyviikkaus siirtyi myös helpottamaan tyttären huoneen vaatesäilytystä ja samalla tuli kaappiin lisätilaa osalle tärkeimmistä pikkuleluista.

Suurin huoneen näkymään vaikuttava muutos lienee kuitenkin koululaisen työpiste. Koululainen on hujahtanut sellaisiin mittoihin, ettei työskentelypisteenä toiminut pulpetti riittänyt enää millään meidän tarpeisiin. Tytär myös mieluiten teki askartelut, värittelyt ja muut pöytähommat lattialla, koska ei vain mahtunut pulpetille. Nyt onkin ihana huomata, että hän hakeutuu pöydän ääreen tekemään tärkeitä juttujaan ja on ylpeä uudesta omasta paikastaan. Työpisteeksi valikoitui String Systemsin työpiste pitkän pohdinnan myötä, vaakakupissa painoi muun muassa se, että halusin pitkäikäisen ja muuntuvan ratkaisun.

Valitsin pari työpisteeseen sopivaa tuolia ja kävimme niitä testaamassakin ennen valintaa. Tytär valitsi tuolikseen vaihtoehdoista Hay About A Chair 10, jossa houkuttavin ominaisuus taisi olla tuo pyörivä istuinosa. Pääasia on kuitenkin, että työpisteen käyttäjä on itse tyytyväinen kokonaisuuteen ja se tuntuu erittäin toimivalta. Ja vaikka Stringin työpiste ulottuu korkealle lähelle kattoa, niin jostain syystä tämä kokonaisuus näyttää todella kevyeltä ja linjakkaalta.

Ihanaa viikonloppua toivotellen,

allekirjoitus