Marraskuun hyggeä ja Insta (epä)realismia

Mitä mahtaa olla marraskuun hygge? Sitä pohdimme hiukan sisustusryhmässämme ja sitä pohdin myös täällä blogin puolella. Hygge on hauska sana, sillä sille ei ole suoraa suomennosta. Hygge taipuu kivasti myös suomalaisittain hyggeilyksi, mikä itselleni tarkoittaa hiukan samaa kuin kotoilu, mutta kynttilän valossa ja pehmeän viltin alla.

Hygge on minulle

Kotoilua lämpimissä villasukissa

Kaakaohetki kynttilänvalossa

Lempparikirja tai -lehti torkkupeiton alla sohvalla loikoillen

Paljon kynttilöitä ja kausivaloja

Lämmin ja pehmeä tunnelma ilman kiirettä

Luin juuri kritiikkiä Instagramin tämänhetken trendeistä, joita voitte näistä minun kuvistanikin pongailla; Koti täynnä kausivaloja ja valoja jopa erikoisissa paikoissa kuten sohvalla tai torkkupeitolla ja jopa taljalla. Olen kokeillut näitä kaikkia ja tykkään siitä miltä ne näyttävät kuvissa – ja kaikesta päätellen miljoonat muutkin tykkäävät. Siitä olen täysin samaa mieltä, että realistista se ei ole. En itsekään kääriydy torkkupeitteeseen, jossa on kausivalot päällä. Mutta toisaalta, kuinka moni meistä tarjoaa Instagramissa sitä täysin todellista realismia? Ketä se edes kiinnostaa? En itse seuraa Instagramissa juurikaan muita kuin sisustustilejä ja myönnän aivan rehellisesti, että en etsi sieltä realismia, päinvastoin haluan inspiroitua kauniista ja harmonisista tileistä ja kuvista, sillä realismia saan tarpeeksi ihan oikeassa elämässä.

Itseäni eivät häiritse kynttilät tyynyn päällä, sillä vain kuvaaja itse voi tietää kuvaushetken taustoja. Mikäli kotosalla on lapsia tai lemmikkejä, niin uskon jokaisen harkitsevan ennen kuin lähtee näihin viritelmiin edes siksi lyhyeksi kuvaushetkeksi. Roppakaupalla kynttilöitä sen sijaan on aivan sinne hyggen ytimeen, vaikka tosielämässä ne eivät vaarallisille paikoille eksykään. Niinpä meillä on tälläkin hetkellä pelkkiä kausivaloja palamassa siellä täällä, samoin kynttilöitä ja itse hyggeilen taljan päällä sohvalla kylläkin läppärin kera, vaikka kirjakin olisi käden ulottuvilla…

Olisi aivan mahtavaa kuulla mitä hygge sinulle merkitsee? Ja miksei siitäkin mitä haet Instagramista; onko se realismia vai jotain joka vie sieltä arjesta hetkeksi pois? Onneksi Instagramissa on tarjolla kaikille jotain, täytyy vain löytää se oma juttunsa.

Mikäli haluat lisää marraskuista hyggeä, löytyy Instagramista #mynovemberhygge tagilla inspiraatiota marraskuun pimeisiin päiviin.

Ihanaa viikonloppua juuri sinulle <3

allekirjoitus